Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Anestezi ile Mr çekimlerine başlandı.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi MR çekimini yaptıramayan, nefes darlığı, bayılma, korku, kaygı, endişe gibi durumları yaşayan hastalara anestezi ile MR çekimlerine başladı.

Ekleme: 05.01.2022 10:45:09 / Güncelleme: 05.01.2022 10:45:09 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Anestezi ile MR çekimleri bebekler, çocuklar, fobisi olan yetişkinler, bunama durumu olan yaşlılar, mental retarde olan ve belirli bir pozisyonda uzun süre kalamayacak olan hastalar için uygulanmaktadır.

Bu yöntemle hastanın vücuduna verilen anestezi sonucunda hasta uyku durumuna girer ve MR tüpüne uyurken sokulur. Böylece hastanın her ne sebepten olursa olsun hareket etme durumu da engellenmiş olur.

Kapalı alan korkusu gibi nedenler yüzünden MR çekimini yaptıramayan, tanı ve tedavileri geciken hastalara bu yöntemin önemini anlatan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Onur Hanbeyoğlu, “MR kapalı bir ortamda yapıldığı için kapalı ortam fobisi olan hastalarımızın işlemden çekinmeleri, dolayısıyla da hastalıklarının tanı ve tedavisi gecikebilmektedir. Biz bu tür fobisi olan ya da mental retarde olan, bir takım nörolojik problemleri olan hastalarımıza bu işlemi sedasyon dediğimiz yarı uyku halinde anestezi uygulamasıyla gerçekleştirebiliyoruz. Hastalarımız ağrı duymadan ya da korku hissine kapılmadan rahatlıkla bu işlemi yaptırabilmektedirler” dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar