Kılıçdaroğlu: Uyarıyorum, gıda kriziyle karşı karşıyayız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Ekleme: 04.01.2022 14:11:26 / Güncelleme: 04.01.2022 14:12:02 / Güncel
Destek için 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar; 

Belediye başkanlarımız üzerinde baskı uygulayıp, iftira atıyorlar. Bunların inançları bizim inançlarımıza benzemiyor. Ekrem İmamoğlu'ndan intikam alacaklarmış? Senin görevin yakalamak değil mi? Yapsa var. Ama yapamıyor. İftira atacak. İstanbul'un rantını o kadar yediler ki doymuyorlar. Size o rantı yedirmeyeceğiz. O 16 milyon insanın rantı. Belediye başkanımız seçimle geldi. Orada bile iftira attılar. Milletin ferasetine güveniyorum.

Aynı şekilde Ankara seçimlerinde de yaptılar. Neymiş efendim doğal gaz faturalarını teröristler toplayacakmış. Bu kadar akıldan yoksun insanlar nasıl devlet yönetiyorlar anlayamıyorum. Bunların temel görevi kul hakkıyla yiyerek beslenmek. Sizi feriştahlarınız gelse belediye başkanlarımıza bir şey yapamaz.

ELEKTRİĞE ZAM

128 milyar doları nasıl unutmadıysak, bu yolsuzlukları da unutmayacağız. Elektriğe yapılan zammı kim yaptı? Manav mı? Zammı sen yaptın kardeşim. Elektriğe Cumhuriyet en büyük zammını kim yaptı? Dış güçler mi yaptı. Fahiş fiyatlarla mücadele edeceğim diyen Erdoğan, bu kararı sen verdin. Kiminle mücadele edeceksin BOTAŞ'la mı?

TENCEREDE YANGIN VAR

Uyarıyorum, gıda kriziyle karşı karşıyayız. Bu fahiş fiyatları kim milletin önüne koyuyor? Manav mı? Çiftçi mi? Bunun tek bir aktörü var Sayın Erdoğan. Evlerde huzur bırakmadı. Zammı dahi öyle bir hale getirdi ki, evde tencerelerde yangın var.