HAMAS ve İslami Cihad komutanlarından Ebu Hevvaş toplantısı

HAMAS ve İslami Cihad Hareketi komutanları, işgalci siyonist rejim tarafından esir alınan ve açlık grevinin 140. gününü tamamlayan esir Ebu Hevvaş için toplantı gerçekleştirdi.

Ekleme: 04.01.2022 09:45:13 / Güncelleme: 04.01.2022 09:47:27 / Dünya
Destek için 

İşgalci siyonistler tarafından esir tutulan, açlık grevinin 140. gününü tamamlayan esir Ebu Hevvaş için HAMAS ve İslami Cihad Hareketi askeri kanatları tarafından toplantı gerçekleştirildi.

Gazze Şeridi'nde yapılan toplantıda bir araya gelen İzzettin El Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri, sağlık durumu kötüye giden esir Ebu Hevvaş'ın durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, genelde işgalci siyonist rejimin zindanlarında bulunan esirlerin gördüğü kötü muamele ve gördükleri zorluklar özelde ise esir Ebu Hevvaş'ın durumu konuşuldu.

Bu toplantının HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin işgalci siyonist rejimin esir takası pazarlıklarının bitirilmesine yanaşmaması durumunda HAMAS'ın ve İzzettin Kassam Tugayları'nın onu zorlayacağını ve her yerde yumruklarını daha fazla kaldıracağını dile getirdiği açıklamadan 1 gün sonra yapılmasına dikkat çekildi.

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Halid El-Betaş yaptığı açıklamada, "Esir Ebu Hevvaş'ın başına gelecek her olumsuzluktan işgalci siyonist rejim sorumlu tutulacaktır." İfadesini kullandı.

Daha önce de işgalci siyonist rejimin zindanlarında 8 yıl esaret hayatı yaşayan evli 5 çocuk babası Ebu Hevvaş Ekim 2020'de alıkonulmuş ve esaret süresi uzatılmıştı. (İLKHA)



İlgili Haberler