HÜDA PAR Şırnak’tan esnaf ziyareti

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte il merkezindeki fırıncı esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Ekleme: 03.01.2022 21:40:23 / Güncelleme: 04.01.2022 08:50:42 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR İl Başkanı Emcet Yalçın’a yaşadıkları sıkıntıları anlatan fırıncılar, ekmek yapımında kullanılan malzemelerin her gün zam yemesinden dolayı işlerinin durgun olduğunu, bundan dolayı da kiralarını ödemekte güçlük çektiklerini belirtti.

 

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Yalçın, fırıncı esnafına maddi desteğin yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

“Fırıncılarımız gerçekten sahipsiz”

Fiyat artışlarına yönelik fırıncılara destek olunması gerektiğini belirten Emcet Yalçın, “İl Başkanlığı olarak esnaflarımıza gidiyoruz bugün de fırıncı esnafımızı ziyaret ettik. Şırnak'ta faaliyet gösteren fırıncı esnafını ziyaret ettik. Dertlerine çözüm olabilmek adına onların sıkıntılarını sorunlarını dinledik. Özellikle bu ekonomik kriz döneminde doların yükselip inmesi, Altın fiyatlarının değişmesi haliyle bütün fırıncı arkadaşlarımızı da esnafımızı da zor durumda bıraktı. Bu yüzden biz birebir onların sorunlarını dinlemeye gittik. Fırıncılarımız gerçekten sahipsiz kalmış, şu anda hepimizin ihtiyacını giderme yolunda kıt imkânlarla iş yapmaya çalışıyorlar. Hatta bir tane fırının bu zorluklardan dolayı iş yerini kapattığını da duydum. Bu fırıncı arkadaşımız işletmeciyken şu anda başka bir fırında işçi olarak çalışmaktadır. Fırıncılar kendi işçilerin maaşlarını zor çıkarmaktadır. Nihayetinde belki destek olarak un yardımında bir yardım yapıldı. Daha ucuza alınmasına dair bir seferlik bir yardım söz konusu oldu. Fakat bu yetmiyor yani şimdi ekmek üretimi sadece fırında undan ibaret değil, yani bunun kepeğidir,  mayasıdır, odunudur hatta ekmeğin sarıldığı kâğıt parçasını bile yani 2 kat 3 kat fiyat farkı ile aldıklarını belirttiler. Bunlardan dolayı ister istemez fırıncıların bu fiyat artışlarına yönelik ya da desteklemeye yönelik yetkililer bir adım atmalı, fırıncılarımıza destek çıkılmalıdır. Nihayetinde kalkıp ekmeğe zam getirmek bir çözüm değildir. Bununla da halkımızı mağdur ederiz.  Alım gücü zor olan vatandaşlarımız bu sefer ekmeği ekmeklerinden de belki olacaklar. Bunun yerine özellikle fırıncılara destek verilmeli, onların ekmek yapımında üretiminde yardımcı olacak malzeme veya maddi destekle desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Halkın sorunlarını her yerde dile getireceklerini belirten Yalçın, “Esnaflarımızın sorunlarını dinlemeye devam edeceğiz. Her kulvarda onların sorunlarını dile getirmeye yönelik çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda elimizden gelen gayreti inşallah göstereceğiz.” dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar