İŞGALCİ TERÖR ESTİRİYOR!

Filistinlilere yönelik saldırıları rutin bir hal alan işgalci siyonistler, yine rahat durmadı. İşgal ordusu önceki gece yarısı Gazze’de HAMAS’a ait noktaları en az 10 füzeyle bombaladı. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Öte yandan işgalcilerin Filistinlilere geçen yıl düzenledikleri saldırıların bilançosu açıklandı. Filistinli Esir Aileleri Ulusal Birliği adlı sivil toplum kuruluşunun hazırladığı rapora göre işgal güçlerinin 2021 yılı içinde gerçekleştirdiği saldırılarda 357 Filistinli şehit edildi. Bunların 69'unun kadın, 79'unun ise çocuk olduğu belirtildi.

Ekleme: 03.01.2022 07:00:48 / Güncelleme: 04.01.2022 06:46:08 / Güncel
Destek için 

Dış Haberler Servisi - İşgalci israil, Filistinlilere yaptığı saldırılara bir yenisini daha ekledi. İşgal ordusuna ait savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin Han Yunus bölgesinde yer alan HAMAS’a ait bir alana en az 10 füze attı. Filistinli kaynaklar, bu saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

İşgal rejiminin hedef aldığı bir diğer yer de Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesi oldu. İşgalci güçlerin bir sınır gözetleme noktasına top atışı yaptığı, ancak saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İşgal rejimi resmi televizyon kanalı “Kan”, önceki gün yayınladığı bir haberde, işgal hükümetinin Gazze’de belirli hedeflere saldırı düzenleme kararı aldığını ifade etmişti. İşgal ordusu, Gazze Şeridi’nden atılan iki füzenin Tel Aviv açıklarında denize düştüğünü açıklamıştı.

Kanala konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen güvenlik yetkilisi, işgal ordusunun atılan füzelere misilleme olarak Gazze Şeridi’nde bazı hedeflere saldırı düzenleyeceğini söylemişti. Gazze Şeridi’nden füze atılmasının tehlikeli ve kabul edilemez bir gelişme olduğunu belirten yetkili, füze atışının arkasında İslami Cihad Hareketi’nin olduğunun tahmin edilmesine rağmen işgal rejiminin Gazze Şeridi’nde yaşanan her gelişmeden HAMAS’ı sorumlu tuttuğunu bildirdi.

HAMAS: İSRAİL, CİNAYETLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

Saldırıların ardından HAMAS tarafından bir açıklama yapıldı. Hamas sözcüsü Hazım Kasım, işgal ordusunun Tel Aviv sahilleri açıklarına düşen direniş füzelerine misilleme olarak Gazze’ye saldırı düzenlemekle, Filistin halkına yönelik cinayetlerine bir yenisini daha eklediğini söyledi.

Kasım, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, direnişin Filistin halkını savunma, topraklarını ve kutsal mekanlarını işgalden kurtarma görevini yerine getirmeye devam edeceğini ifade etti.

Filistin direnişinin Filistin halkının özgürlük ve göç etmek zorunda kaldığı topraklarına dönüş hedeflerine ulaşana kadar eli tetikte olacağını belirten Kasım, işgalci düşmanın ve yerleşimcilerinin hayal kırıklığı ve yenilgiden başka bir şey elde edemeyeceklerini dile getirdi.

Kasım, “Bu savaşta Filistin halkı ve direnişi kazanacak. Çünkü biz hak ve irade sahibiyiz” dedi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara füzelerle ve ağır silahlarla karşılık veren direnişçileri selamlayan Kasım, işgal rejimi zindanlarında, Kudüs’te, Batı Yaka’da, Nakab’da ve Gazze’de işgale karşı mücadelede en ön safta duran kahramanlara da selamlarını gönderdi.

GEÇEN YILKİ SALDIRILARDA 357 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

Filistin’e hemen her gün saldırı düzenleyen ve bu konuda taviz göstermeyen işgal rejiminin, geçen yılki saldırılarının bilançosu açıklandı.

Filistinli Esir Aileleri Ulusal Birliği adlı sivil toplum kuruluşunun hazırladığı yıllık rapora göre siyonist işgal güçlerinin 2021 yılı içinde gerçekleştirdiği saldırılarda 357 Filistinli şehit edildi. Bunların 69'unun kadın, 79'unun ise çocuk olduğu belirtildi.

Örgütün Genel Sekreteri Muhammed Sabihat, raporla ilgili açıklamasında, şehit edilenlerin %19'unun kadınlardan olduğuna, bunun ise 1948 yılından bu yana İsrail işgal rejiminin suç tarihinde, kadınlara yönelik cinayet yönünden en yüksek yıllık oran olduğuna dikkat çekti.

Sabihat çocuklardan şehit edilenlerin oranının ise %22'ye ulaştığını belirterek, bunun da işgal askerlerine verilen talimatlarda çocukları hedef alan saldırıların çok kolaylaştırılması, askeri ve siyasi sebeplere binaen çocukların rahatça öldürülebilmesi için önlerinin iyice açılmasından kaynaklandığını dile getirdi.

Sabihat uluslararası kurumları, insan hakları kuruluşlarını, Filistin Yönetimi'ndeki konuyla ilgili organları, özellikle de Adalet ve Dış İşleri bakanlıklarını işgal rejiminin cinayetlerinin peşini takip etmeye, cinayet işleyen işgal askerleri aleyhine uluslararası yargı organlarında davalar açmaya, onları suçlarından dolayı sorgulamaya çağırdı ve bu suçların savaş suçu sayıldığına, insanlık aleyhine işlenen suçlar kategorisine girdiğine dikkat çekti.