Devlet başkanları öldürülen Haiti'de Başbakana suikast girişimi: Ölü ve yaralılar var

​Haiti Başbakanı Ariel Henry, suikast girişiminden sağ olarak kurtulurken çıkan çatışmada bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı.

Ekleme: 02.01.2022 23:01:17 / Güncelleme: 03.01.2022 08:46:31 / Dünya
Destek için 

Haiti Başbakanı Ariel Henry, ülkesinin 218'inci ulusal bağımsızlığını anmak için Gonaives şehrindeki katedralde düzenlenen törene katıldı.

Ülke medyasında yer alan ve sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde Henry, törenden ayrıldığı esnada silahlı saldırı düzenlendi. Korumalar hemen Başbakan Henry'i koruyarak olay yerinden uzaklaştırdı.

Bu sırada silahlı saldırıda bulunanlara kolluk kuvvetleri karşılık verdi. Çıkan çatışmada bir kişi hayatını kaybetti, birkaç kişi yaralandı.

Geçtiğimiz günlerde silahlı bir çete, Başbakan Henry'ye dışarıya çıkmaması konusunda uyarı tehdidinde bulunmuş, bunun ardından geniş güvenlik önlemleri alınmıştı.

Başarısız suikast girişiminin ardından ülkede yapılması planlanan bazı etkinlikler de iptal edildi.

Devlet Başkanı Moise, paralı askerler tarafından öldürüldü

Haiti, 7 Temmuz'dan bu yana Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin bir grup paralı asker tarafından öldürülmesinin ardından sosyal ve siyasi krizler yaşıyor. Ülkede geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen depremde 2 binden fazla insan hayatını kaybetti. (İLKHA)