Hamas, Siyonist rejimi esir takası anlaşmasına zorlayabilecek güçte

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Siyonist rejim'i esir takası konusunda bir anlaşmaya zorlayabilecek güçte olduklarını belirtti.

Ekleme: 02.01.2022 19:04:45 / Güncelleme: 02.01.2022 19:20:13 / Dünya
Destek için 

Heniyye, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, Siyonist rejim'le muhtemel bir esir takasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halihazırda Hamas'ın elinde 4 siyonist esirin olduğuna dikkati çeken Heniyye, "Siyonist rejimin ikna olmaması halinde her yerde bulunan uzantılarımız üzerinden bunu (esir sayısını) artırabiliriz." dedi.

Siyonist rejimi esir takası için anlaşmaya zorlayabilecek güçte olduklarını söyleyen Hamas lideri Heniyye, "israil'i, Gilboa Hapishanesinden kaçanların da aralarında yer alacağı Filistinli tutukluların takası için anlaşmaya zorlarız." ifadesini kullandı.

- Hamas'ın elindeki işgalciler

Hamas 2014'ten bu yana ikisi asker toplam 4 işgalciyi elinde tutuyor. Hamas, çoğunluğu işgal altındaki Batı Şeria'dan olan tutuklu Filistinlilerin serbest bırakılması karşılığında Siyonist rejimli esirler hakkında bilgi vereceğini belirtiyor.

Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül 2021'de İşgal edilmiş toprakların kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesinden tünel kazarak kaçmış ancak söz konusu Filistinlilerin tümü bir süre sonra işgalciler tarafından yakalanmıştı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gilboa Hapishanesinden kaçan tutukluları kapsamayan hiçbir takas anlaşmasına yanaşmayacaklarını duyurmuştu.