​ Bitlis'te AGD tarafından Mekke'nin fethi programı düzenlendi

Bitlis'te Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından, Mekke'nin fethinin 1390'ıncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda kardeşlik mesajları verildi.

Ekleme: 01.01.2022 00:20:15 / Güncelleme: 01.01.2022 02:25:47 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Muhammed Ümit'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, sinevizyon gösterimi, Kürtçe ve Türkçe seslendirilen birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle devam etti.

Küçük kız çocukların, Peygamber Efendimizi metheden sözler ve hadisleri okumaları, çocukların sergilediği tiyatro büyük beğeni kazandı.

İlahi ses sanatçısı Muzaffer Gürler'in seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve kasidelerle devam eden programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdürrahim Doğru, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Mekke'nin fethi programına olumsuz hava şartlarına rağmen katılım sağlamalarından dolayı herkese teşekkür etti.

Programı düzenlemelerindeki amacın, gençlere fetih ruhunu aşılamak olduğunu belirten Doğru, fetih birilerinin dediği gibi işgal ve yağma olmadığı, bilakis kalpleri fethetmek olduğunu vurguladı.

Programda kısa bir selamlama konuşmasını yapan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Müslümanların birlik olması gerektiğini vurguladı.

Tanğlay, "Özellikle Müslümanların birlik olması, dirlik olması lazım. Enaniyet ve benliği bırakması gerekiyor. Birlik olmasak, diri durmazsak, böyle programları defalarca yapsak da kıymeti yoktur. Öncelikle biz Müslümanların birbirine kenetlenmesi lazım. Menfi veya bencil çıkarlarımızı bir kenara bırakıp, Allah rızası için dinimizi anlatmamız ve birbirimizi sevmemiz gerekiyor." dedi.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Ahmet Taşdoğan, Mekke fethinin Peygamber Efendimizin en büyük mucizelerinden biri olduğunu belirtti.

Tandoğan, Mekke fethinin sadece bir şehrin fethi olmadığını belirterek, Peygamber Efendimizin, Peygamberliğinin insanlar tarafından kabul edilmesi olduğuna vurgu yaptı. Program, kitap için kura çekimi ve duanın yapılmasıyla sona erdi.

Düzenlenen programa Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler