Van'da Mekke'nin Fethi programı düzenlendi

​Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), her yıl Türkiye’nin 81 ili ve yüzlerce bölgesinde, farklı noktalarda düzenlediği Mekke’nin Fethi programını bu yıl da kutladı.

Ekleme: 01.01.2022 00:05:16 / Güncelleme: 01.01.2022 00:18:56 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Müslümanları bir araya getiren Mekke'nin Fethi programının 1391'inci yıl dönümü kutladı. Van Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen programa genç, yaşlı, erkek, kadın birçok kişi katıldı.

Konferans salonunun tamamen dolduğu Mekke'nin Fethi programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an tilavetinden sonra Mekke'nin Fethi ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anadolu Gençlik Vakfı Van Şube Başkanı Ömer Gündüz tarafından yapılan selamlama konuşmasının ardından, Peygamber Efendimiz 'in veda hutbesi okundu. Veda hutbesini ezber okuyan küçük Süleyman (Süleyman Akbaş), dinleyicileri kendine hayran bıraktı.

Programa konuşmacı olarak katılan YYÜ Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demirbağ, İslam tarihinde birçok fetihlerin yaşandığını ancak bunların en büyüğünün Mekke'nin Fethi olduğunu söyledi.

Hatırladıkça inşirah bulduğumuz ve gönlümüzün ferahlık duyduğu tarihi pek çok sevinçlerimizin var olduğunu hatırlatan Demirbağ, "Bunların başında Mekke'nin Fethi geliyor. Mekke'nin Fethinden sonra günümüze kadar sayılamayacak kadar fetihlerle doludur tarihimiz. Mekke'nin Fethinden sonra Selahattin Eyyubi'den, Alpaslan'a, Fatih Sultan Mehmet'e ve daha nicelerine kadar bu ümmete nice sevinçler yaşatmış fetihlerin büyük fatihlerini getiriyor gözümüzün önüne. Ancak fetihlerin fethi Mekke'nin Fethidir. Bütün insanlık tarihinin en keskin dönüm noktası Mekke'nin Fethidir. İslam tarihi boyunca yaşanmış fetihleri teşbihin taneleri gibi düşünürseniz. Bu teşbihin imamesi Mekke'nin fethidir." dedi.

Demirbağ, "Mekke'nin Fethinden 8 sene önce Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ve Hazreti Ebubekir Mekke'den Medine'ye hicret ettiler. Biri Nebi idi diğeri ise Sıddık idi. İkisi de ellinin üstünde yaşları ile birçok sıkıntılarla güç bela mağaralara sığınarak, siperlere yatarak bin bir zahmetle Medine'ye ulaştılar. 8 sene sonra ise 10 bin kişi Mekke'ye giriyor." ifadelerini kullandı.

Siyasi parti ve STK temsilcilerinin de katıldığı program, hediye takdimi ve duanın ardından son buldu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar