Çok kritik altın kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak belirlendi

Ekleme: 31.12.2021 09:27:03 / Güncelleme: 31.12.2021 09:37:00 / Ekonomi
Destek için 

Altın cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilen hesaplarda sıfır stopaj uygulanacak.

Cumhurbaşkanlığının "193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67 nci Maddesinde Yer Alan Tevkifat Oranları Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, altın cinsinden katılım fonu hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilen katılma hesaplarında ve altın cinsinden mevduat hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilen mevduat hesaplarında tevkifat oranı yüzde 0 olacak.

Karar, Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi uygulaması kapsamında 28/12/2021 tarihi itibarıyla mevcut olan altın depo hesapları ve altın cinsinden katılım fonu hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda alım karşılığı altın hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilen mevduat ve katılma hesaplarında uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.