CHP’li Özgür Özel’in Kur’an kursu hazımsızlığına tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in 4-6 yaş grubu çocukların gittiği Kur'an kursları için "orta çağ zihniyeti, bilim dışı kurumlar” gibi skandal ifadeler kullanmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

Ekleme: 31.12.2021 08:35:10 / Güncelleme: 31.12.2021 08:35:53 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 4-6 yaş anaokullarını “orta çağ” düşüncesi olarak tanımlayan Özel’in, bu okulların anayasaya uygun olmadığını da iddia etmesine siyasiler ve STK'lardan eleştiri yağdı.

Özel’in, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesi Kur’an Kursları için skandal ifadeler kullanmasına ve Diyanet’in okul öncesi eğitimi için “orta çağ zihniyeti” demesine bir tepki de Diyanet-Sen Gaziantep Şubesinden geldi.

Özel’in skandal sözlerine tepki Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, “İşte bu Kur’anla, halkıyla, halkının değerleriyle barışamayan köhnemiş CHP zihniyetidir.” dedi.

Özel’in skandal sözlerini sert bir dille eleştiren Göral , “Bütün bilimsel verilerle de desteklendiği üzere 0-6 yaş çocukların kişisel ve bilişsel gelişimi için en önemli yıllardır. Bugün dünyanın en gelişmiş eğitim sistemlerine sahip ülkelerinde de gerek aile içinde gerekse 4-6 yaş anaokulu döneminde çocuklara değerler eğitimi, dini eğitim, dil eğitimi verilmektedir. Ülkemizde de son yıllarda 0-6 yaş eğitiminin önemi kabul görmüş ve 4-6 yaş çocuklarının anaokuluna gitmesi sağlanmıştır. Bu çerçevede halkımızdan gelen yoğun talepler karşısında Diyanet İşleri Başkanlığımız da çocukların gelişimine uygun bir şekilde hem Kur’an-ı Kerim öğretimi hem dini değerler ve çocukların okul öncesi eğitimini kapsayan bir programla 4-6 yaş okul öncesi çocuklarımıza eğitim vermektedir.” dedi.

“CHP değişmedi asla değişmez”

CHP’ye ve Özgür Özel’e skandal açıklamalarından dolayı tepki gösteren Göral, “Museviler 2-3 yaş çocuklarına Tevrat’ı ezberletmektedir. Hristiyanlar bu yaştaki çocuklarına kendi dini eğitimlerini vermekte, kiliseye götürmektedir. Bunların hepsi çağdaş ve bilimsel eğitimler oluyor. Ama ülkemizde çocukların seviyesine göre hazırlanan programlarla anne babasının isteği ile bu kurslarda Kur’an öğrenmeleri CHP’li Özgür Özel’e göre ‘orta çağ’ zihniyeti oluyor. Üstelik çocuklara din eğitimi ve öğretimi Anayasa’nın 24’üncü Maddesine göre kanuni temsilcilerine yani anne ve babasına verilmesine rağmen Özgür Özel, anne babalarının isteği ile çocukların bu kurslarda Kur’an öğrenmesinin yasal olmadığını iddia ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu zihniyet her fırsat bulduğunda yeniden hortluyor”

CHP zihniyetinin Türkiye’de Kur’an öğrenilmesini, ahlaklı, dini ve milli değerlerine sahip çıkan bir nesil yetişmesini istemediğini ifade eden Göral, “28 Şubat’ın karanlık dehlizlerinde kalan bu zihniyet her fırsat bulduğunda yeniden hortluyor. Köhnemiş alışkanlıklarla, halkının değerlerinden, isteklerinden uzak olduğunuzu zaten biliyoruz da keşke iddia ettiğiniz gibi çağdaş ve bilimsel yanınızı geliştirseydiniz, o zamanda çocuklara verilen bu eğitimin yerinde ve zamanında verilen bir eğitim olduğunu görürdünüz.” diye konuştu.

“Bu millet bir daha 28 Şubat zihniyetinin hortlatmasına izin vermez”

CHP’nin halkıyla kavgalı bu zihniyeti bir türlü bırakmadığını belirten Göral, “Kimse kusura bakmasın bu millet 28 Şubat zihniyetini sonsuza kadar yerin dibine gömdü ve bir daha kimsenin bunu hortlatmasına izin vermez. CHP’nin bu zihniyetinde Özgürlüğün Ö’sü, demokrasinin, milli manevi değerlerin D’si, Bilimin de B’si yok. Halkın yanında olmak yanına göstermelik bir başörtülü almakla değil, gönülden halkının isteklerine, değerlerine kulak vermekle olur.” şeklinde konuştu. (İLKHA)