Ambulansla hastaneye götürülmeyen kadın ikiz bebeklerini kaybetti

Gaziantep’te yaşayan Mehmet Şimşek, ikiz bebeğe gebe olan eşi Aynur Şimşek’in çağrılan sağlık ekiplerince “acillik durumunuz yok, taksi veya özel araçla hastaneye gidin” denilerek ambulansla hastaneye götürülmediğini iddia etti.

Ekleme: 30.12.2021 17:30:23 / Güncelleme: 30.12.2021 17:41:19 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

13 haftalık gebe olan Aynur Şimşek (32), 25 Aralık günü gece saatlerinde şiddetli ağrıları nedeniyle fenalaştı. Eşinin rahatsızlandığını fark eden Mehmet Şimşek (47), 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, evin önünde kendilerini bekleyen Mehmet ve eşi Şimşek’e “acillik durumunuz yok, taksi veya özel araçla hastaneye gidin” diyerek Şimşek’i ambulansla hastaneye götürmedi.

 

Bunun üzerine Şimşek çifti, özel bir araçla kendi imkânlarıyla özel hastaneye gitmek için yola çıktı ve yolda bebeklerinden biri vefat etti. Özel hastanede ameliyata alınan Şimşek’in diğer bebeği de yapılan ameliyata rağmen kurtarılamadı.

Aylardır ikiz bebeklerinin dünyaya geleceği günü bekleyen Şimşek çifti, bebeklerinin vefat etmesinden dolayı zor günler geçiriyor.

Sağlık ekiplerinin gebe olan eşini ambulansla hastaneye götürmemelerinden dolayı ikiz bebeklerinin vefat ettiğini iddia eden Mehmet Şimşek, ekipler hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Eşinin ilk defa ikiz bebeklere gebe olduğunu belirten Şimşek, “Eşim 13 haftalık gebeydi ve gebelik durumundan dolayı doktor kontrolünde gebeliği devam ediyordu. Her hafta, her ay rutin bir şekilde doktor kontrolüne gidiyorduk. Eşimin düşük riski olduğu için doktor eşime belli ilaçlar verdi. Eşim ilaçları kullanmaya devam etti.” dedi.

“Bir bebeğim yolda, bir bebeğimde hastanede vefat etti”

Sağlık ekiplerinin tavrı karşısında şaşkına döndüklerini belirten Şimşek, “25 Aralık cumartesi günü saat 01.50'de eşim rahatsızlandı. Durumu bayağı ağırlaştı. Düşük riski olduğu için bende 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradım. 8 dakika sonra sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri geldikten sonra eşimi kayınvalidemin yardımıyla aşağı indirdik. Sağlık ekipleri kapıyı açtı, 'eşinizin ölüm tehlikesi yoktur, neden bizi çağırdınız. Kendi aracınızla veya taksi çağırıp eşinizi hastaneye götürebilirdiniz' dedi. Eşimin durumu riskli olduğu için sağlık ekiplerinden eşimi ambulansla hastaneye götürmeleri için ricada bulundum. Eşim iki büklüm olmuştu. Tehlikede vardı. Rica ettim, eşimi ambulansla hastaneye götürmelerini istedim. Hastanede fazla uzak değil, evimizden 3 kilometre mesafedeydi. Fakat tüm ısrarlarıma rağmen 'bizi bunu için mi çağırdınız, hayati tehlikesi yok. Kendi aracınızla veya taksi ile eşinizi hastaneye götürebilirdiniz. Bizi neden çağırdınız' dediler. Bende tekrar ricada bulundum, eşimin durumunun iyi olmadığını söyledim. Bu arada eşim fenalaştı. Bende temin ettiğim bir araçla eşimi hastaneye götürmeye çalıştım. Hastaneye giderken bir çocuğum yolda vefat etti. Hastaneye gittiğimiz gibi eşim ameliyata alındı. Saat 02.30 gibi diğer çocuğumda vefat etti. Bebeklerimiz ikizdi. Ölüm raporu aldım. Sağlık ekipleri kapıya geldi. Bizim durumumuzu gördü. Eşimi, 'kendi aracınızla veya taksi ile götürebilirdiniz' diyerek sert bir şekilde bizi kendi halimize bırakarak çekip gittiler.” diye konuştu.

“Eşim eğer ambulansla hastaneye götürülseydi, belki çocuklarım vefat etmeyecekti”

Sağlık ekiplerinden şikâyetçi olduğunu belirten Şimşek, "Eşim çok rahatsız olduğu için özel araçla veya taksi ile götürme gibi bir imkanımız yoktu. Ambulansı çağırma nedenimiz eşimin durumu kritikti. İki çocuğum vefat etti. Yetkili mercilerden ricam; bu konuda soruşturma açılması, bu arkadaşların bir daha görev yapmaması, benim gibi kimsenin mağdur olmamasıdır. Çünkü sağlık önemlidir. Kendi aracımla eşimi hastaneye götürebilirdim ama durumu riskli olduğu için götürmedim. Eşimin durumundan dolayı özellikle ambulans çağırdım. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradığımda durumu bildirdim. Zaten acil durumdan dolayı sağlık ekipleri 8 dakikada geldiler. 8 dakikada gelen ambulans eşimi hastaneye götürmeden tekrar gitti. Bu kişiler hakkında gereken soruşturmanın açılmasını istiyorum. Bu konuda ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum. Eşim eğer ambulansla hastaneye götürülseydi, belki çocuklarım vefat etmeyecekti. Şu an eşimin psikolojisi iyi değil. Eşime teselli vermeye çalışıyoruz ama sürekli ağlıyor. Annelik psikolojisi ile üzülüyor. 4 çocuğum var. İlk defa ikiz bebeklerimiz olacaktı. Fakat bebeklerimiz vefat edince eşimin psikolojisi alt üst oldu. Eşimin sağlık durumu iyi ama psikolojik olarak gerçekten iyi değil.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar