Dargeçit ilçesine doğal gaz imkânı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Dargeçit ilçesinin doğalgaza kavuşması nedeniyle düzenlenen "Doğal gaz Meşale Yakma" törenine katıldı.

Ekleme: 30.12.2021 11:50:10 / Güncelleme: 30.12.2021 11:50:10 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Törene, Vali Mahmut Demirtaş, Dargeçit Kaymakamı Ömer Özbay, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Murat Süzen, Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, Akmercan Doğal gaz Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Beşir Kılıç ile vatandaşlar katıldı.

"En geç ikinci ayda tüm vatandaşlarımız doğal gazlarını çok rahat yakabilecekler"

Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "Doğal gazın ilçemize gelmesi için belediye başkanımızın çok büyük bir emeği var. Ciddi bir çaba sarf etti. Bu sesi, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Enerji Bakanımız duyarak Dargeçit’e verdikleri sözü yerine getirdiler. En geç ikinci ayda tüm vatandaşlarımız konutlarında ve işyerlerinde doğal gazlarını çok rahat bir şekilde açıp yakabilecekler." dedi.

Türkiye’nin enerjide geldiği noktaya dikkat çeken Vali Demirtaş, "Küçük bir tüp almak için bir hafta, 10 gün sırada beklerdik.  Ama bugün doğal gaz evlerimizde olacak. Daha ucuza yakacağız, daha temiz ve konforlu olacak." diye konuştu.

Doğal gazın ilçeye hayırlı olmasını dileyen Vali Demirtaş, emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy ise, doğal gazın ilçeye gelmesi için kendilerine büyük destekleri olan Vali Demirtaş’a ilçe halkı adına teşekkür etti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar