Mardin Artuklu Üniversitesi bölgesel kalkınma için toplantı düzenledi

Mardin Artuklu Üniversitesi Kamu, Özel ve Karma Sektör İş birliği Koordinatörlüğü, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar başkanlığında şehrin önde gelen sektör temsilcilerinin de yer aldığı geniş katılımlı bir Danışmanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirdi.

Ekleme: 30.12.2021 11:40:10 / Güncelleme: 30.12.2021 11:42:38 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite Modeli bağlamında MAÜKÖK oluşumu ile MAÜKÖK TRC3 İhracat Destek Merkezine (Bilgi, İstihbarat ve Strateji Merkezi) yönelik proje tanıtımı ile başlayan toplantıda, yeni dönemde izlenecek stratejilere ilişkin müzakerelerde bulunuldu.

Tarım sektöründeki ürün çeşitliliği, yüksek katma değerli ürünlerin promosyonu, etkin üretim biçimleri, üretimde markalaşma, ürün planlaması, sanayi sektörüne ağırlık verilmesi, OSB sayısının artırılması, ürünlerin etkin pazarlanması, bölgeye yönelik sektörel tercihler, tekstil sektörüne önem verilmesi, tekstil sektöründe markalaşma, hizmet sektörünün yeniden ve kapsamlı biçimde ele alınması, hizmet alt sektörü olarak turizm sektörüne yönelik yeni yaklaşımlar, faaliyet çeşitlendirmesi ve tanıtım çalışmaları toplantının gündem maddelerini oluşturdu.

Üniversiteyi bölgesel kalkınma odaklı bir kurum hâline getirerek Mardin’in ve bölgenin katma değer seviyesini yükseltme ana hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Üniversitemiz ile sektörel iş birliklerinin artırılması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesine odaklanmış durumdayız. Şehrimizin ve bölgemizin önce gelen sektör temsilcileriyle benzer toplantıları daha geniş kapsamda gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar başkanlığında düzenlenen toplantıya MAÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Bozkurt, MAÜKÖK Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci, MAÜKÖK Koordinatör Yardımcıları, DİKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdül Nasır Duyan, Mardin ve ilçelerinin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanları ve MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet İleri ile ASKON Mardin Şube Başkanı Hatip Çelik gibi pek çok sektör temsilcisi katıldı. (İLKHA)