Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı

Meteoroloji tarafından yarın için Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Muğla için sarı, Burdur için turuncu ve Antalya için ise kırmızı uyarı verildi.

Ekleme: 29.12.2021 19:10:12 / Güncelleme: 29.12.2021 19:23:38 / Güncel
Destek için 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminlerine göre Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Muğla için sarı, Burdur için turuncu ve Antalya için ise kırmızı uyarı verildi. 

Meteorolojiden yapılan uyarıda, son değerlendirmelere göre, bugün akşam saatlerinden yarın öğle saatlerine kadar İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 20-50 kilogram) batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (metrekareye 50-75 kilogram) sağanak bekleniyor.

Burdur'da ise yarın sabah saatlerinden itibaren, kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), güney ilçelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51-100 kilogram) sağanak bekleniyor. Yağışların, 1300 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (İLKHA)