Raid Salah: Sessiz ayinler Mescid-i Aksa'nın çoğuna el koyma planının girişidir

İşgalci siyonist rejimin, Kudüs halkının Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmasını engellemek istediğini belirten Şeyh Raid Salah, sessiz ayinlerin Mescid-i Aksa'nın çoğuna el koyma planı olduğunu söyledi.

Ekleme: 29.12.2021 09:40:08 / Güncelleme: 29.12.2021 09:40:36 / Güncel
Destek için 

Mescid-i Aksa'yı işgalci siyonistlere karşı muhafaza mücadelesiyle tanınan ve Mescid-i Aksa Muhafızı olarak tanınan Şeyh Raid Salah, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ile ilgili hain planlarının olduğuna ve bu planlarında Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden almaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Yaptığı basın açıklamasında siyonist işgalcilerin Kudüslülerin her gün Mescid-i Aksa'da bulunmalarından himaye etmek için ribat görevinde olmalarından dolayı onları hedef aldığını söyleyen Şeyh Raid Salah, "İşgalci rejiminin işte bu himayeyi eritmek ve Mescid-i Aksa'yı Filistin, Arap ve İslam kültüründen kopuk, alelade tarihi bir eser haline getirmek için çaba sarf ediyor." şeklinde konuştu.

"Bu çocuksu bir hayaldir. Hiçbir zaman gerçekleşmesi mümkün değildir"

Açıklamada, işgalci siyonistlerin Kudüslüleri daha fazla yıpratmak için onların evlerini yıkarak arazilerini onlardan zorla alarak ve kendilerini esir alarak gelir kaynaklarını kesme tehdidinde bulunuyor, eğitim kurumlarını hedef alarak ve farklı yollarla saldırılar düzenlediğini vurgulayan Salah şunları kaydetti:

"İşgal rejimi, kutsal Mescid-i Aksa'nın çevresinde hayatı, evleri hatta isimleri bile tamamen Yahudileştirmeyi hayal ediyor. Bu çocuksu bir hayaldir. Hiçbir zaman gerçekleşmesi mümkün değildir. Mescid-i Aksa için en büyük tehlike buranın zaman veya mekan yönünden bölünmesidir. Yahudilerin şimdi sessiz ayin yapmalarına izin verilmesinin amacı da bir sonraki aşamada bu mabedin büyük bir kısmına el koymaktır." (İLKHA)