Adıyaman Belediye Başkanı: Her canlıya hürmet eden medeniyetin çocuklarıyız

​Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç medeniyet olarak her tür canlı ve cansız varlığa karşı merhamet sahibi olduklarını ancak saldırgan hayvanlara yönelik de gereğini yapmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Ekleme: 28.12.2021 09:09:20 / Güncelleme: 28.12.2021 09:10:20 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Belediye olarak sokak hayvanları için 50 dönümlük doğal bir ortam oluşturmaya başaldıklarını belirten Kılınç, "Şuan mevcut olan bir tane barınağımız var, fakat çok eski ve küçük aynı zamanda da yetersizdir. Dolayısıyla biz yaklaşık bir yıldır bunun hazırlığı içerisindeyiz. Yaklaşık 5 ay önce dağlık alanda Orman İl Müdürlüğü tarafından bize bir yer tahsis edildi. Resmi olarak 50 dönümlük bir yer tahsisi yapıldı. Bu alanın dışında kalan 100 dönüm bir alan daha var. Orayı da değerlendirmeyi düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın hayvan barınaklarıyla ilgili tespiti uyarılarına biz yaklaşık 5 ay öncesinden başlamıştık." dedi.

 

"Gurabane-i Laklakan diye medeniyetimizin kurmuş olduğu hastaneler var"

Kılınç, sokakta yaşayan hayvanları en azından doğal bir ortamda barındırma noktasında girişimde bulunduklarını belirterek, "Barınağın 6 tane padok denilen alanı var. Bizler daha önce hayvanları barınakta sadece tedavi edebiliyorduk. Kısırlaştırma veya sahiplendirebiliyorduk. Ama bu açık alanda sokakta başıboş yaşayan, hasta olmayan, saldırmayan hayvanları da en azında bu doğal ortamla buluşturma niyetiyle biz zaten bunu başlatmıştık. Cumhurbaşkanımızın bu konuyu gündeme getirmesiyle çok güzel bir tevafuk oldu. Biz medeniyet olarak her türlü canlıya hatta cansıza hürmet eden bir medeniyetin çocuklarıyız. 19'uncu yüzyılda göçmen kuşlara yönelik Gurabane-i Laklakan diye medeniyetimizin kurmuş olduğu hastaneler var. Dolayısıyla her canlı bizim için çok çok kıymetlidir. Özellikle saldırgan olan ve tedavi gerektiren hayvanlara yönelik zaten gereğini yapıyoruz. Özellikle başıboş dolaşan hayvanlar için de barınma ve beslenme noktasında gereğini yapmamız lazım. Özellikle kış şartlarında kedi, köpek ve yaban hayvanlarımız için de gereğini yapmamız lazım. Beslenme, su ve yem noktasında bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bahsettiğimiz projenin çalışmaları devam ediyor. Dağlık bir alanda çalışmalar yapıldığı için çalışmalar biraz yavaş devam ediyor. Kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eğer evlerde beslenen hayvanlar saldırgansa biz gereğini yapmak zorundayız"

Saldırgan hayvanlar için tedbir alınması gerektiğini dile getiren Kılınç, "Kendi evlerin hayvan besleyen insanların biraz daha duyarlı olması lazımdır. Eğer hayvan saldırgansa gereğinin yapılması gerekiyor. Dolayısıyla sorumluluk onlarda olur. Onlarında bu anlamda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Avrupa'da ve farklı ülkelerde alınan bir takım önlemler var. Bu önlemlerin alınması gerekiyor. Eğer evlerde beslenen hayvanlar saldırgansa biz gereğini yapmak zorundayız. Onları dileyemeyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar