Taksiciler yıllardır taksi durağı yapılmasını bekliyor

Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde taksicilik yapan şoförler, yıllardır kendilerine bir durak yapılmasını beklediklerini ancak halen yaz-kış dışarıda olduklarını belirtti.

Ekleme: 27.12.2021 17:30:14 / Güncelleme: 27.12.2021 17:35:36 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kışın gelmesiyle havaların soğuması birçok kişinin barınma sorununa dikkatleri çekti. Barınma sorunu olanlardan bir kesim de Kızıltepeli taksiciler.

Devlet Hastanesi önünde taksicilik yapan taksi şoförleri, yıllardır yetkililerin ‘yapacağız’ dedikleri durağın bir türlü yapılmadığını dile getirdi.

Mahmut Karakuş

İnsanlara bir nevi amme hizmeti verdiklerini dile getiren Mahmut Karakuş, "Kışın soğuğunda, yazın sıcağında insanlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Gereken mercilere başvurduğumuz halde hiçbir sonuç alamadık. 16-17 kişilik çalışan arkadaş sayımız var. Bu insanlar buradan evlerine ekmek götürüyor. Bize yardımcı olan kimse yok maalesef. Ticari taksi çalışanları olarak yetkililerin bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Başkanlığının bizlere yardımcı olmasını ve bize bir durak, bir kulübe yapmasını istiyoruz." dedi.

Behçet Damar

Son 3 yıldır Kızıltepe'de taksicilik yaptığını belirten Behçet Damar şunları söyledi:

İstanbul'dan geldim, 3 yıldır burada taksicilik yapıyorum, emekli ve kalp hastasıyım. Maalesef burada bir yetkiliye veya sorumluya rastlamadım. Bir tane durak kulübemiz yok. Kızıltepe Kaymakamı olsun, Ulaştırma Bakanlığı olsun bizlere yardımcı olsunlar. Zamanında sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Taksicilerim sokakta kalmayacak’ demişti. 3 yıldır burada gece-gündüz çalışıyoruz. 20'ye yakın arkadaşımız burada çalışıyor ve hepimiz dışardayız. Devlet hastanesinin karşısındaki esnaf sayesinde ihtiyaçlarımızı karşılıyor, namazlarımızı kılabiliyoruz. İsteğimiz bir konaklama yeri, vergimizi de veriyoruz. Yardımcı olacak herkesten Allah razı olsun.

Yılmaz Damar 

Yazın ayrı bir zorluk kışın ise ayrı bir zorlukla uğraştıklarını söyleyen Yılmaz Damar, sadece kendilerinin değil müşterilerinde mağdur olduklarına dikkati çekti.

Damar, "Yıllardır burada çalışmaktayız, yaz-kış dışarıdayız. Yazın buranın sıcaklığı 45-50 dereceyi bulur. Kışınsa gidecek yer yok. Esnafa, sağa-sola sığınıyoruz. Gelen müşteriler olunca araç başında kimseyi bulamadıkları için onlar da mustarip oluyorlar. Her gelen yetkililer ‘kulübe aklımızda, yapacağız’ diyor ama giden bir daha bizi hatırlamıyor. Kime gitsek yapacağız diyor ama sanki kimsenin umurunda da değiliz. Yetkililerden ricamız, bir durak veya kulübe tesis edilmesi. Kimse mağdur olmasın ne biz ne de müşteriler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler