Natürel Yeni Hasat Zeytinyağı Faydaları

İlandır...

Ekleme: 27.12.2021 13:33:09 / Güncelleme: 27.12.2021 13:33:15 / Tanıtım
Destek için 

Yeni hasat zeytinyağı ekim ve kasım aylarında toplanan zeytinlerin bir takım mekanik işlemlerden geçirilmesinin ardından elde edilir. Bu zeytinler henüz ergin döneme erişmedikleri için elde edilen yağın miktarı çok daha azdır ancak besin değeri daha yüksektir. Genellikle soğuk sıkım yöntemi ile elde edilir. Meyvelerin erken toplanmasından kaynaklı olarak aromatik ve tadı meyvemsidir. Oldukça uzun zaman bozulmadan dayanan bitkisel yağın gölgede muhafaza edilmesi gerekir. Aksi halde bozulur ve besin değerlerini muhafaza edemez. Yemeklerde ve tatlılarda dahi kullanımı uygun olmakla beraber çiğ tüketilmesi içeriğindeki besinlerden daha fazla yararlanmak adına en ideal seçenektir.

Yeni Hasat Zeytinyağı Faydaları

Doğa tarafından insana sunulan nimetlerin tamamı kendine has bir takım faydaları bünyesinde barındırır. Zeytin bu nimetlerin en kutsallarından olmakla beraber bazı mitolojilerde uzun bir hayatı simgelemektedir. Zeytinyağı ise zeytinde bulunan tüm besin değerlerini içerir. Doymamış yağ olan zeytinyağı genelde kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Kalp üzerinde olumlu etkisinin yanı sıra vücuda sağladığı enerji sayesinde gün boyu zinde olmanızı sağlar. Sindirim sistemini düzenler ve rahatlatır. Karaciğeri kendi enzimleri ile temizleyerek ömrünü uzatır. Bunun yanında stresi azaltır. Başta meme kanseri olmak üzere birçok kansere karşı koruyucudur. Saçlarda ve ciltte olumlu sonuçlar vermesine karşın kullanmadan dermatoloğa danışılması önemlidir.

Yeni Hasat Zeytinyağı Kullanım Alanları

Soğuk sıkım organik zeytinyağı özellikle kahvaltılarda sıklıkla tercih edilir. Bir tabağa koyulup üzerine baharat atarak tüketilebilir. Zeytinin, peynirin üzerine dökülerek tüketimi de oldukça yaygındır. Soğuk yemeklerin tamamlayıcı unsurlarından birisidir, salatalar ve tatlılarda da sıklıkla tercih edilir. Standart kullanım seviyesi aşılmadığı sürece akşam ve sabah kullanımında herhangi bir bahis yoktur. Fırında veya ızgarada pişirilen yemeklerde gönül rahatlığı ile kullanılabilen zeytinyağı et yemeklerinin lezzetine lezzet katmaktadır. Tüm yemeklerde kullanımı uygundur. Sindirimi çok rahat olması nedeniyle mide yanmasına ve bağırsak huzursuzluğuna neden olmaz. Makyajdan geri kalanları temizlemek konusunda sıklıkla tercih edilir; cilde parlaklık kazandırır. Zeytinyağından şampuanlar ve sabunlar yapılmakla beraber üzerinde araştırmalar halen devam etmektedir. Her geçen gün elde edilen bilgiler ışığında kullanım alanları genişlemektedir.