Üniversitelerde Omicron alarmı

Dünya genelinde Omicron varyantındaki artış, online eğitimi tekrar gündeme getirirken bazı üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi.

Ekleme: 27.12.2021 10:05:08 / Güncelleme: 27.12.2021 10:09:14 / Güncel
Destek için 

Daha hızlı bulaşma özelliği olan Omicron varyantı nedeniyle bazı eğitim kurumları yeniden uzaktan eğitime geçmeye başladı.

Omicron varyantı tedirginliği, Türkiye dahil tüm dünyayı etkisi altına alırken online eğitime geçilip geçilmeyeceği konusunu yeniden gündeme getirdi.

Yaklaşık iki yıllık uzaktan eğitimden sonra yüz yüze eğitim görmeye başlayan öğrenciler, Omicron varyantının oluşturduğu panik nedeniyle tüm eğitim kurumlarının yeniden uzaktan eğitim kararını alıp almayacağını merak ediyor.

Bazı üniversitelerde uygulamalı dersler hariç tüm derslerin online yapılması kararlaştırılırken diğer üniversitelerde de bu konu ile ilgili hazırlıkların yapıldığı gelen bilgiler arasında.

Koç Üniversitesi, 27 Aralık 2021-7 Ocak 2022 tarihleri arasında Tıp ve Hemşirelik fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasına karar verdi.

Üniversite, 2 haftalık uzaktan eğitimin ardından 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak final sınavlarının da online düzenleneceğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi ise bugünden itibaren 4 Ocak 2022 tarihine kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini duyurdu.

Uzaktan eğitime geçiş ile ilgili ise henüz YÖK'ten bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)