Filistinli esir Hevvaş'ın idari tutukluğu donduruldu

İşgal rejimi, açlık grevindeki esir Hişam Ebu Hevvaş'ın idari tutukluğunu dondurma kararı verdi.

Ekleme: 27.12.2021 01:15:09 / Güncelleme: 27.12.2021 01:18:54 / Dünya
Destek için 

İşgalci siyonist rejim, 132 günden beri idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla ve özgürlük talebiyle kesintisiz bir şekilde açlık grevini sürdüren Hişam Ebu Hevvaş'ın idari tutukluluğunu dondurma kararı verdi. 

İslami Cihad Hareketi lideri Şeyh Hıdır Adnan, karara ilişkin yaptığı açıklamada Hevvaş'ın kahramanca eyleminin siyonist işgal rejiminin bir iflası olduğuna dikkat çekti.

Hevvaş'ın ailesi ise Filistin medyasına yaptığı açıklamada Hevvaş'ın iki kızının da grevde olduğunu ve idari tutukluluğa son veren bir karar olmadan greve devam edeceklerini söyledi.

Hevvaş'ın da idari tutukluluğuna son veren bir anlaşma dışında açlık grevinde kalmaya devam edeceği ve grevini sonlandırmayacağı belirtildi.

Ebu Hevvaş'ın sağlık durumunun çok kötüleşmesi sebebiyle dün akşam saatlerinde, Assaf Harofeh Hastanesi'ne nakledildiği bildirilmişti. 

El-Halil'in güneybatısındaki Dura kasabasının ahalisinden olan esir Ebu Hevvaş'ın avukatı Cevad Buls, kendisini son ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Ebu Hevvaş'ın gücünü tamamen kaybettiğini ve konuşmakta bile çok zorlandığını dile getirmişti. 

Filistin Esir Kulübü tarafından yapılan açıklamada esir Ebu Hevvaş'ın sağlık durumunun çok kötü olması sebebiyle işgal rejiminin, onun hastanede tutulmasına karar verdiği ifade edildi. (İLKHA)