İletişim Başkanı Altun: Küresel dezenformasyon problemini en fazla Türkiye yaşıyor

​İletişim Başkanı Altun, "Küresel dezenformasyon problemini Türkiye'nin en fazla yaşayan ülke olduğunu görüyoruz. Temel hedefimiz 'Türkiye İletişim Modeli'ni inşa etmek ve bu çerçevede çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Ekleme: 26.12.2021 17:09:44 / Güncelleme: 26.12.2021 17:09:44 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ulusal Stratejik İletişim Politika Belgesi" ve "Dezenformasyonla Mücadele" çalıştaylarının ortak açılış toplantısında konuştu.

Dezenformasyonun sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu olduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Altun, "Dezenformasyon kampanyalarının uluslararası alanda en fazla odağında olan ülke açık ve net söylüyorum Türkiye. Çünkü Türkiye son 20 yıldır yaşadığı gelişim çizgisi dolayısıyla geçmiş dönemden farklılaşması dolayısıyla kıskaca alınmaya çalışılan, yürüyüşü durdurulmaya çalışılan bir ülke ve bu noktada yalan endüstrisinin dezenformasyon siyasetinin bütün imkânları seferber edilerek bu süreçte dezenformasyon kampanyalarının muhatabı olmuş durumda."

Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsünün 2018'de yaptığı araştırmaya göre Türkiye'nin yalan habere muhatap olma noktasında dünyadaki birinci ülke olarak tespit edildiğini aktaran Altun, "Bu rapora göre 100 haberden 50'si yalan. Türkiye'yi muhatap alan, Türkiye'de üretilen haberlerin yarısı yalan. Buna mukabil İngiltere'de 100 haberden 15'i yalan, Fransa'da 12'si yalan, Almanya'da 9'u yalan." bilgilerini paylaştı.

Altun, "Bu noktadan baktığımızda bu küresel dezenformasyon problemini Türkiye'nin en fazla yaşayan ülke olduğunu görüyoruz. Çünkü Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yaşanan dönüşüm Türkiye'nin milleti lehine, ulusal çıkarları lehine yaşanan bu dönüşüm durdurulmak istenen bir dönüşüm. Türkiye'nin elde ettiği kazanımların ortadan kaldırılması için çok yoğun bir uluslararası aktörler ittifakı var ve bunların da en temel araçları dezenformasyon siyaseti. Elbette bu noktada biz Türkiye'nin dezenformasyonla imtihanını özellikle son 8 yıldır yoğun şekilde yaşıyoruz." diye ekledi.

Türkiye karşıtı dezenformasyon örneklerini paylaşan Altun, "Baktığımızda o dönemde başlayan bu akım bugün de devam ediyor. O dönemden itibaren kendisini sosyo-politik bir varlık olarak ifşa etmekte hiçbir sorun görmeyen gayri millî bir muhalefet anlayışı ne yazık ki bu türden dezenformatif, manipülatif ve yalan içeriklere dayanarak siyaset yapmaya başladı. Siyaset toplumu yalan içerikler bombardımanına tabi tutarak yapılmaz, siyaset sahici bir şeydir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli olarak vurguladığı üzere siyaset millete hizmet işidir, dolayısıyla milletin gerçeğini yok sayarak, ona yalan içerikler boca ederek ona hizmet edemezsiniz. Bu gayri millî tutumun biz uluslararası dezenformasyon bombardımanıyla iş birliği hâlinde Türkiye'de siyaset alanını zehirlediğini gördük, görmeye devam ediyoruz. Türkiye'de devletimize, ulusal güvenliğimize zarar veren önemli unsurlardan bir tanesidir. Bunun önüne geçmek bir millî vazifedir." diye konuştu.

“Hedefimiz ‘Türkiye İletişim Modeli’ni inşa etmek”

Cumhurbaşkanı yip Erdoğan'ın liderliğinde ülkenin özgün iletişim tarzını ve yaklaşımını ortaya koymaya çalıştıklarını vurgulayan Altun, "Kurulduğumuz günden bu yana 'Türkiye İletişim Modeli'ni inşa etmek için çaba sarf ediyoruz ve bu önümüzdeki dönemde bu amaç için çok daha fazla gayret edeceğiz. İletişimde Türkiye Modeli üretmek, Türkiye İletişim Modeli'ni inşa etmek temel hedefimiz oldu ve bu çerçevede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben bütün bu çalışmalarımızın Cumhuriyetimizin 100. yılı için ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Devletimizin 2023, 2053 vizyonlarına önemli katkı sunacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)