Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş'a bir kez daha "veto"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adaylığı için Yavaş ve İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara'nın yönetimini bırakamayız." dedi.

Ekleme: 26.12.2021 12:15:08 / Güncelleme: 26.12.2021 12:23:48 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı seçimine 1,5 yıl kalırken, muhalefet partileri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşısına kimi aday çıkaracaklarına henüz karar veremedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay'a verdiği ropörtajda, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin yönetimini bırakamayacaklarını söyledi.

Balbay, Kılıçdaroğlu ile yaptığı röportajı bugünkü yazısına taşıdı.

Röportaja göre Kılıçdaroğlu "Önceki seçimlerde AK Parti'ye oy vermiş seçmende ciddi bir çekilme var. Ancak bu seçmenin büyük yönelim gösterdiği bir parti yok. Halk iktidardan bıktı ama net bir alternatife de yönelmiyor. Bunu nasıl sağlayacaksınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Halkın bize sorduğu kritik soru şu: Siz ne yapacaksınız? Bu soru önemli. Bu, halkın başka seçeneğe yöneldiğini gösteriyor. Sadece bu iktidarın olumsuzluklarını anlatmak yetmez, çözümü koymak gerek. Bunu yapınca inandırıcı oluyoruz."

Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına dair soruları da Kılıçdaroğlu şöyle yanıtladı: "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur) Yavaş ve (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem) İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara'nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız." (İLKHA)



İlgili Haberler