Öğrenciler Siyer Yarışması’na hazırlanıyor

Gaziantep’te öğrenciler, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen ve her yıl on binlerce kişinin katıldığı ödüllü Siyer Yarışmasının yapılacağı günü heyecanla bekliyorlar.

Ekleme: 26.12.2021 11:45:11 / Güncelleme: 26.12.2021 11:47:36 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Gaziantep’te Siyer Yarışması hazırlıkları afiş, el broşürü ve tanıtım çalışmalarıyla devam ederken Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallalahu Aleyhi Vesellem) olan sevgilerinden dolayı yarışmaya katılacak yarışmacılar, büyük bir heyecanla yarışma gününü bekliyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 13 Şubat 2022’de gerçekleştirilecek olan yarışmanın başvuru işlemleri devam ederken, "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışması’na katılacak yarışmacılar, heyecanla yarışmaya hazırlanıyor.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl Türkiye genelinde büyük bir katılımla düzenlenen Siyer Yarışması, geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenmişti.

31 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruları alınacak olan Siyer Yarışması 13 Şubat 2022 Pazar günü vakıf tarafından belirlenecek saatte yapılacak. Yarışmada derece yapanlara drone, laptop, tablet, bisiklet ve altın gibi birçok hediye takdim edilecek.

Siyer Yarışması’na Gaziantep’ten katılacak öğrenciler, büyük bir heyecanla yarışma gününü beklerken büyük bir heyecanla yarışmaya hazırlanıyorlar.

Siyer Yarışması'na olan ilgi her geçen yıl daha da arterken Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de yarışmaya yoğun ilgi gösteriliyor. Öğrencilerin büyük bir heyecanla yarışmaya hazırlanması dikkat çekerken, öğrenciler her fırsatta yarışma için hazırlanan kitapları okuyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yarışma öncesi yarışmaya girecekleri kategorilerden kendileri için hazırlanan kitapları okuyarak yarışmaya hazırlanan öğrencilerin azmi ve peygamber sevgileri ise imrendiriyor.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallalahu Aleyhi Vesellem) olan sevgilerinden dolayı bu yarışmaya katılacaklarını ve yarışmaya katılacaklarından dolayı mutlu olduklarını belirten öğrenciler, arkadaşlarını da yarışmaya katılmaya davet ettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl gerçekleştirilen Siyer Yarışması’na katıldığını ifade eden üniversite öğrencisi Enes Demirbaş, bu yıl da yarışmaya katılacağını ve büyük bir heyecanla yarışma gününü beklediğini söyledi.

“Yarışma vesilesiyle kitap okuyoruz”

Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Muhammed'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenme imkânı bulduğunu ifade eden Demirbaş, “Peygamber Sevdalıları Vakfı, her yıl böyle bir yarışma düzenlemekle hem insanların kitap okumasına vesile oluyor hem de en güzel örneğimiz olan Peygamber Efendimizin hayatını, sünnetini, ahlakını öğretmiş oluyor. Maalesef günümüzde insanlar kitap okumuyor. Yarışma vesilesiyle hem kitap okuyoruz hem de karşılığında ödüller alıyoruz. Aynı zamanda sevap kazanıyoruz. Yarışma vesilesiyle kitabımı okuyorum. Bu şekilde kitabımı bitirmeye çalışıyorum ve hedefim 3 defa kitabı bitirmektir. Yarışmada derece yapmak istiyorum. Ailemi, arkadaşlarımı yarışmaya kaydettim. Çünkü bu yarışma kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Bundan dolayı arkadaşlarıma, çevreme ve herkese yarışmaya katılmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

“Yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz”

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl gerçekleştirilen Siyer Yarışması’na bu yılda büyük bir heyecanla hazırlandığını belirten üniversite hazırlık öğrencisi Ali Can Ateş, “Olabildiğince çevremdeki insanları da bu yarışmaya katılmaları için teşvik ediyorum. Çünkü Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın yapmış olduğu Siyer Yarışması, gerçekten Peygamber Efendimizin insanlara öğretme adına çok şey katıyor. Yarışma vesilesiyle kitabın içindekilerini pekiştirmiş oluyoruz. Bu şekilde Peygamber Efendimizin hayatını çok daha iyi öğrenmiş oluyoruz. Şu an kitabı okuyarak yarışmaya hazırlanıyorum. Kitap güzel ve yarışmaya bir buçuk ay gibi bir süre kaldı. Büyük bir heyecanla yarışmanın yapılacağı günü bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Siyer Yarışması’nın olacağı günü heyecanla bekliyorum”

Her yıl olduğu gibi bu yılda Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl gerçekleştirilecek olan Siyer Yarışması’na katılacağını belirten üniversite hazırlık öğrencisi Enes Akyüz, “Bu yıl inşallah iyi bir derece yapmak istiyorum. Hedefim kitabı 3-4 defa bitirmektir. Bu yarışma vesilesiyle en güzel örneğimiz olan Peygamber Efendimizin hayatını en iyi şekilde öğrenmemiz gerekiyor. Asıl amacımızın da bu olması gerektiğini düşünüyorum. Ödüller gelip geçicidir. Bizim Peygamber Efendimizin güzel ahlakını öğrenip ve O’nun ahlakını kazanmamız gerekir. Kitabı okurken bu amacı elde etmeliyiz. Hedefim daha çok budur. Tabi ki bu bir yarışmadır. Yarışma olduğu için ödülleri var, ödülü de kazanmak isterim. Siyer Yarışması’nın olacağı günü de heyecanla bekliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler