Erbaş: 4-6 yaş sınıfı Kur'an kursları açtık ve 200 bine yakın çocuğumuza eğitim veriyoruz

Üsküdar'da Din Görevlileri Eğitim Merkezi açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam medeniyetinin eğitime, okumaya, öğrenmeye verdiği değere değindi.

Ekleme: 25.12.2021 18:55:12 / Güncelleme: 25.12.2021 18:56:12 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İstanbul'da Üsküdar Din Görevlileri Eğitim Merkezi ve Üsküdar Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevinin açılışına katılan Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi yayınlarının çeşit olarak 2 bin 500'e ulaştığını söyledi.

Medeniyetimiz ilim, ilim, irfan, bilgi ve hikmet medeniyeti olduğunu ve ilk inen süre olan Alak Suresi'nin 'oku' diye başladığını dile getiren Erbaş, "İlk ayetleri okumayı, yazmayı, öğrenmeyi ve öğretmeyi emrediyor. Nüzul sırasına göre ikinci inen sure Kalem Suresi, 'Kaleme ve kalemin yazdıklarına yemin olsun' diye başlıyor. Medeniyetimizin mensupları, ecdadımız kitaba, kütüphaneye, kaleme, yazmaya, öğrenmeye, öğretmeye önem verdiği asırlarda hep yükselmiş; okumaktan okutmaktan, kütüphaneden, kitaptan, yazmaktan uzak kaldığı asırlarda maalesef gerilemiş. Biz bu medeniyetin çocukları olarak ülkemizin her yerinde her şehrimizde, il, ilçe olsun her yerde milletimizin gençlerini, çocuklarını okumaya, öğrenmeye, öğretmeye teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız 7 yaşına gelene kadar karakter yapılarının yüzde 70'i oluşuyor"

Türkiye'nin her yerinde kitabevi açmaya gayret ettiklerini ifade eden Erbaş, "Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarının çeşit olarak sayısı 2 bin 500'e ulaştı elhamdülillah. Süreli yayınlarımızı 4'ten 10'a çıkardık. Çocuklarımıza yönelik, aylık dergiler çıkarıyoruz. Kitabevimizi gezdiğinizde çocuk yayınlarımızın ne kadar zengin olduğunu göreceksiniz. Çünkü çocuklarımızın yedi yaşına gelinceye kadar karakter yapılarının yüzde yetmişi oluşuyor. O yüzden biz 4-6 yaş sınıfı Kur'an kursları açtık ve 200 bine yakın çocuğumuza eğitim veriyoruz. İstiyoruz ki hocalarımızın onların karakter yapılarının oluşmasında katkısı, etkisi olsun." diye konuştu.

"Hz. Peygamber, çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara temel dini bilgileri öğretiniz.' diyor"

Hz. Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara temel dini bilgileri öğretiniz.' hadisini hatırlatarak konuşmasına devam eden Erbaş, "Onun için biz çocuklarımıza yönelik yayınlarımız artırıyoruz. Eğitimlerimizi artırıyoruz. Her kitap evimizin içinde gençlik merkezlerimiz var. Kitap kahve merkezlerinde gençlerimizi hocalarımızla buluşturuyoruz. Gençlik koordinatörlerimiz ile buluşturuyoruz. Milletimizin hizmetinde İnşallah bu tür eğitim merkezlerimizin sayısını artıracağız." şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş'ın konuşmasının ardından kurdele kesimi yapılarak Din Görevlileri Eğitim Merkezi ve Üsküdar Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi'nin açılışı gerçekleştirildi. (İLKHA)