"Müslümanlara karşı şiddet" çağrısında bulunan Hindulara soruşturma açıldı

Müslümanlara karşı nefret söylemine sebep olan ifadeleri kullanmaları ve Müslümanlara karşı şiddet çağrısında bulunmaları sebebiyle bazı Hindulara soruşturma açıldı.

Ekleme: 25.12.2021 14:55:10 / Güncelleme: 25.12.2021 16:02:14 / Dünya
Destek için 

Farklı inançların bulunduğu Hindistan'da yaşayan Müslümanlar, Hindu inancının ileri gelenlerinin kendilerine yönelik şiddet çağrısında bulunmalarından ötürü zulme uğruyor.

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde düzenlenen bir programda Hinduların, İslam ve Müslüman karşıtı nefret söylemlerinde bulunmaları, bu konuşmaların çekildiği videoların yayılması ve tepkilerin gelmesi üzerine polis tarafından soruşturma açıldı.

Polis yetkilisi tarafından yapılan açıklamada 17-19 Aralık'ta gerçekleşen bu toplantı hakkında konu ile ilgili bir şikayetin gelmemiş olmasından dolayı soruşturma başlatılmadığı belirtilirken sosyal medya kullanıcıları polisi soruşturma açmakta gecikmeyle suçladı.

Hindistan halkı son zamanlarda Müslümanlara yönelik nefret söylemi ve şiddetin artmış olduğu ve bu artışın Hindu Milliyetçisi Bharatiya Janata Partisinin (BJP) yönetimi devraldığı 2014 yılından bu yana daha da arttığını belirtiyor.

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları yakalananların sayısının az olduğunu, BJP'li bakan ve milletvekiliyle daha fazla Hindu'nun İslam'a ve Müslümanlara saldırdığına dikkat çekerek onların da yakalanması gerektiğini dile getiriyor.

İslam'a ve Müslümanlara karşı nefret söylemi etkinliğinde konuşan Prabodhanand Giri, söylediklerinin arkasında olduğunu ve polisten çekinmediğini, başta siyasiler olmak üzere Hindulara Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet yöntemlerinin Hindistan'daki Müslümanlara da uyulması gerektiği yönünde skandal açıklamalarda bulunmuştu. (İLKHA)