Herkes topu birilerine atıyor!

Ticaret Bakanı denetimlerin başladığını söyledi. Nedense bu denetimlerin ardından bile marketlerdeki ürünlerin fiyatları hala eski haline gelebilmiş değil.

Ekleme: 25.12.2021 11:04:11 / Güncelleme: 25.12.2021 11:09:38 / Güncel
Destek için 

Haber-Yorum

Market raflarındaki ürünlerin etiketleri bir türlü değişmedi. Dolar kurunu bahane edip fiyatlarını yukarı çekip ürünlerin fiyatlarını yükseltenler kurun düşüşünden sonra nedense ürün fiyatlarını düşürmemekte inat ediyorlar.

Gerek hükümet tarafından gerekse birçok kuruluş tarafından ürün etiketlerinin eski haline gelmesi için yapılan uyarılar göz ardı ediliyor. Bu konuda devlet de üzerine düşeni yapmalı ve akaryakıt fiyatlarının hızla düşmesi için ÖTV’den vazgeçmelidir. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan indirimin önce ÖTV’ye yansıtılması kabul edilir değildir.

Konuyla ilgili farklı bir açıklama yapan Gıda Perakendeciler Derneği Başkanı “Alış fiyatları düşürse raf fiyatlarını güncelleriz” diye yaptığı açıklama fiyatları düşürmemek için topu başkasına atma anlamı taşıdığını emin ki kendisi de biliyordur.

Ürün tedarikçilerine sorsanız onlarda topu bir başkasına atacaklarından eminim. Bu zincir böyle uzayıp gider. Olan yine halka olur.

Ticaret Bakanı denetimlerin başladığını söyledi. Nedense bu denetimlerin ardından bile marketlerdeki ürünlerin fiyatları hala eski haline gelebilmiş değil.

Bu da yetmezmiş gibi fiyatlarını düşürdüklerini söyleyenlerin yeni bir oyunu daha ortaya çıktı. Fiyatlarını artıramayanların başvurduğu en bilenen yöntem gramaj oyunu oldu. Ürünlerin gramajını düşürüp “fiyat indirdik” deyip halkı kandırmaları kabul edilebilir bir şey değil.

Yaşanan tüm bu sıkıntılara rağmen bir de işin stokçuluk boyutu var. Ellerinde ürünleri daha yüksek bir fiyata satmak için piyasada talep edilen ürünleri talep edilenin altında sunup istedikleri fiyatı verenler var. Vicdan yoksunu bu insanlarında hakkından gelmek gerek.

Dolar kurunun düşmeye devam ettiği şu günlerde ürün fiyatlarının bir an önce güncellenmesi halkın birinci önceliği arasındadır. Alım gücünü zorlayan etiketlerin bir an önce değişmesi elzemdir.