Günlük ekmek israfının Türkiye'ye bedeli 15 milyon lira

​Dokuz Eylül Üniversitesinde (DEÜ), düzenlenen Gıdanın Sürdürülebilir Tüketimi konulu panelde gıda israfının ürkütücü boyutuna dikkat çekildi.

Ekleme: 25.12.2021 10:55:08 / Güncelleme: 25.12.2021 10:55:08 / Güncel / İzmir Haberleri
Destek için 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Koordinatörlüğünde yürütülen ve Avrupa Birliği Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında "Gıdanın Sürdürülebilir Tüketimi" konulu panel düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Salonu'nda gerçekleştirilen panelde, Türkiye’de günlük ekmek israfının maliyetinin 15 milyon lirayı bulduğu ifade edildi.

Programda konuşan İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Oktay Darcan, Türkiye’de günlük ekmek israfının maliyetinin 15 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Darcan, Tarım ve Orman Bakanlığının bir süredir sürdürdüğü ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ projesinin DEÜ’nün yürüttüğü proje ile örtüştüğü kaydetti.

Darcan, "Ekmeğini İsraf Etme" projesinin detaylarından bahsederek, "Türkiye’de ekmek israfı kabaca günlük 15 milyon liraya ulaştı. Bizler yere düşen ekmeği alıp, öpüp alnımıza götürerek saygı gösteren bir milletin evlatlarıyız. Ama bu saygıya tezat olarak ekmeği israf eden de bir tüketici alışkanlığına da sahibiz. Dolayısıyla eylemlerimizle söylemlerimizin bir olası için biz bıkmadan usanmadan her gün insanlarımıza israfa karşı farkındalık kazandırmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Etiketler: