Yeni bir yıl ve yeni umutlar!

Her ne sebeple olursa olsun yeni yıl kutlamalarının iptal edilmesi iyi bir şey…

Ekleme: 25.12.2021 09:50:23 / Güncelleme: 25.12.2021 09:54:40 / Güncel
Destek için 

2021 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bu günlerde ortaya çıkan yeni korona virüs varyantı Omicron’un çok hızlı bir şekilde yayılmasından dolayı endişeye kapılan Avrupa ülkelerinden birçoğu yeni yıl kutlamalarını iptal kararı aldı.

Her ne sebeple olursa olsun yeni yıl kutlamalarının iptal edilmesi iyi bir şey… İster Omicron’dan, ister Koronadan isterse de başka bir sebepten dolayı olsun. Keşke yeni yıl kutlamaları bütün dünyada kökten yasaklansa, ne güzel olur değil mi?

Birçok konuda kendisine Avrupa’yı örnek alan ülkemiz de inşallah yılbaşı etkinliklerini iptal eder ve yeni bir yıla haddimizi aşmış bir şekilde girmemiş oluruz.

Yeni bir yıla günah içinde girip de ardından hayır beklemek sizce ne kadar mantıklı?

Yeni yıl kutlamasını yapanların “Yeni bir yıla nasıl girerseniz o yıl hayatınız öyle geçer” diye ürettikleri bahanelerini doğru kabul etsek bile günah içinde girilen bir yılda hayatımız günahlarla dolmayacak mı? Amel defterimiz 2022 yılının ilk sayfalarında haddi aşmışlık yazılırken ondan sonrasının nasıl temiz bir sayfa olmasını bekleyebiliriz ki?

Yeni yılı kutlamak isteyenler gerçekten de yeni bir yılda huzur, mutluluk, sağlık ve sıhhat istiyorlarsa onlara tavsiyem o gün ellerini Rabbine açıp için için dua edip yeni yılda beklentilerini alemlerin Rabbine arz edip Ondan medet umsalar inanıyorum ki o yıl onlar için hayırlı ve bereketli olur, çünkü Allah azze ve celle kendisine el açıp hayır isteğinde bulunanların duasını boşa çıkarmaz. O’na müracaat edenlerin talebini geri çevirmez. Kaldı ki yeni bir yıldan beklenti ve umutlarını Allah’a açıp O’ndan hayır dileyene Allah hayır vermez mi?

Yeni yıl kutlamaları bize yeni günahların kapısını değil, hayırlı ameller işlememizin kapısını açmasını istemeli ve dilemeliyiz. Sevdiklerimizle birlikte huzur ve mutluluk istiyorsak onlar için ya da onlar adına da Rabbimize müracaat etmemiz gerekmez mi?

Yeni bir yıl, yeni umutları yeni beklentileri beraberinde getirse de bunun gerçekleşmesi için hayatımıza yön veren ve bizi yaratan Rabbimizden istememiz daha doğru olmaz mı?

Velhasıl, yeni yıl kutlamalarının iptal edilmesinde hayır vardır. Bu kutlamaların yerini belki dua ve geride bırakacağımız yıl içinde yaptığımız hata ve günahlarımızdan dolayı tövbe ederek doldursak daha doğru olmaz mı?

Yeni bir yıla girerken; Rabbimizin hakkımızda hayırlara vesile kılması dileği ve temennisiyle…