Ömer Çelik: Sokak hayvanları sorunu ile ilgili konuştu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sokak hayvanları sorununun çözüleceğini açıkladı.

Ekleme: 24.12.2021 11:06:01 / Güncelleme: 24.12.2021 11:18:37 / Güncel
Destek için 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sokak hayvanları sorununun çözüleceğini açıkladı.

Ömer Çelik, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Vatandaşımızla şehirlerin her alanında güçlü bir şekilde buluşulması bizim için çok önemli. Belediye başkanlarımız, bulundukları kentlerde herkesle iletişim içerisinde olan, şehirlere liderlik eden arkadaşlarımız. O şehrin kimliğinin, kültürünün taşınması, vatandaşlarımızda aidiyetlerin oluşması için son derece önemli işlere imza atıyorlar.

Cumhurbaşkanımızın verdiği mesajlardan, son zamanlarda gündem olan, başıboş köpeklerin sokaklarda saldırısına uğrayanlar ve hepimize büyük üzüntü veren olaylarla ilgili olarak belediye başkanlarımıza bir mekanizma kurdurma talimatı çok önemli.

Son zamanlarda bu sahipsiz hayvanların başıboş gezmesinden kaynaklanan çeşitli saldırılarla çocuklar, savunmasız bazı insanlar maalesef bazı sıkıntılı durumlar yaşadılar. Hepimizi üzen acı olaylar gerçekleşti.

Bu sebeple sokak hayvanları için barınaklar kurulması, artan yiyeceklerden mama yapılması yönünde Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlarına verdiği talimat, bütün belediye başkanlarına örnek teşkil edecek, insanımızın bu tür sorunlarla karşılaşmamasını sağlayacak hem de o hayvanlara sahip çıkacak şekilde bir düzenlemenin ortaya koyulmasını son derece önemli görüyoruz.

Partimize de bu konuda bir şeyler yapılmasıyla ilgili çok fazla mesaj geliyordu. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu husus süratle çözülecektir. Bu sorun büyük oranda ortadan kalkacaktır."