Halk kurların düşmesiyle gıda fiyatlarının da düşmesini bekliyor

Son dönemde yüzde yüz oranında değer kazanan altın, dolar ve euro'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomik model sonrasında yüzde 40'a varan değer kaybı sonrasında halk da kurlara bağlı olarak artan gıda fiyatlarının düşmesini bekliyor.

Ekleme: 24.12.2021 11:05:10 / Güncelleme: 24.12.2021 11:06:59 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Salgın süreci ile başlayan zam furyası, son süreçte kurlarda yaşanan hareketlilik ile birlikte had safhaya ulaşarak neredeyse tüm ürünlerde en az yüzde yüz oranında artışlar yaşandı. Gıda, giyim, barınma, ulaşım, otomobil fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışları dar gelirli halkın belini büküyor..

Alım gücü düşen halkın enflasyon karşısında ezilmemesi adına asgari ücrette yapılan yüzde 50 oranında zam vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatsa da, temel yaşam ürünlerinde yapılan zamlar devam ettikçe sorunlar da devam edecek ve aldığı maaş enflasyon karşısında eriyip gidecek.

Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak İLKHA muhabirine konuşan halk, geçtiğimiz pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bazı açıklamalar sonrasında bir gecede yüzde 30 oranında değer kaybeden Dolar, Altın ve Euro sonrasında, kurlara bağlı olarak artan fiyatlarında yine kura bağlı olarak düşmesi gerektiğini, fiyat indirimlerinin en kısa zamanda gerçekleşeceğinden ümitli olduklarını ifade ettiler.

Osman Ekrem

Yapılan uygulamanın adı fırsatçılık

"Şu an dolar düştü ama hala etiketlerde yukarıya doğru çıkış var." diyen Osman Ekrem, "İnsanlarımız fırsatçı, mazot aşağıya düşecek, geri çekeceğiz dediler. Mazot 11 Lira 50 kuruş olmuş. İndirim yapılması gerekirken bir lira daha zam yapmışlar. Dolar düşüyor ama fiyatlar yukarı çıkıyor. Bu fırsatçılıktır." dedi.

Fatma Aksuoğlu

"Doların düşmesiyle sevindik ama bu market fiyatlarına, halkın sofrasına yansımadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir hamle yaptığını ancak kurlardaki düşüşün market fiyatlarına yansımadığını belirten Fatma Aksuoğlu, "Dolar düştü diye çok sevindik. Ancak tüm marketleri gezdim ama fiyatlar düşmemiş. Cumhurbaşkanımız bu konuyu da dikkate alırsa çok mutlu olacağız. Doların düştüğünü biz sosyal medyadan öğrendik, gerçekten halk olarak, mahalle olarak, apartman komşuları olarak çok mutlu olduk. Ancak bu düşüş bilhassa halkın cebine dayanan ve sofrasına dayanan marketlere yansımadı. Sayın Başkanımızdan rica ediyoruz. Marketlerdeki fiyatlara daha fazla ağırlık verilsin." diye konuştu.

Ekrem Şahin

"Fiyatların düşeceğine inanıyorum"

Kurların düşmesiyle piyasadaki fiyatların da düşeceğine inandığını ifade eden Ekrem Şahin, "Bir hafta geçsin bunu böyle bırakmazlar. Nasıl doları düşürdü? "Yükseldiği için sevinenler vardı. Şimdi de düştü diye kızıyorlar. Yetimin hakkı var' diyorlar. Yağlar şu anda 150 lira ama inanıyorum ki, 70 liraya kadar geri düşecek." şeklinde konuştu.

Fiyat artışlarının geçici olduğunu kaydeden Turgut Özkan da, zamların kısa süre içerisinde geri alınacağını ve fiyatların düşeceğine inandığını söyledi.

Recep Peçe

"Fiyatlar inmeye başladı"

Kurların düşmesiyle market fiyatlarının da düşmeye başladığını belirten Recep Peçe, "Az önce marketten alışveriş yaptım. Bütün her şeye yansıdı fiyatta. Bunu Sayın Erdoğan mı yaptı? hayır. Tayyip Erdoğan dünyaya meydan okudu. Ülkemizdeki Müslümanları bir araya getirip rahat bir yaşam mücadelesi verdi. Fiyatlar düşmeye başladı. 150 liralık yağ, 105 lira 110 lira oldu. İstanbul'da yürüyüş yapanlar, hastanede hastası olup da alamayanalar, anam öldü morgdan alamıyorum param yok diyorlardı. Şimdi şehir hastaneleri var. Hastane odaları oteller gibi. Odanda duşun, televizyonun var. Bu hizmetler unutuldu mu?" ifadelerini kullandı.

Hasan Kutluay

"Zamların geri alınması meselesi TBMM komisyonunda görüşülüyor"

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi olduğunu söyleyen ve Ak Parti Bartın Milletvekili ve Meclis Araştırma Komisyon Başkanı Yılmaz Tunç ile görüştüğünü, zamlı fiyatların düşürülmesi için çalışma yapıldığını belirten Hasan Kutluay da, alınacak karar ve yapılacak sıkı denetimlerle birlikte fiyatların kısa zaman içerisinde düşeceğini ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler