Yetimler Vakfı Erbil'de yaşanan sel felaketinde mağdur olan yüzlerce aileye yardım eli uzattı

Sel felaketinin yaşadığı Erbil'e bağlı Kuştepe nahiyesine giden Yetimler Vakfı yetkilileri, yüzlerce aileye gıda kolileri, battaniye ve elektrikli soba yardımında bulundu.

Ekleme: 23.12.2021 16:25:13 / Güncelleme: 23.12.2021 16:28:41 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve yaptıkları yardım faaliyetleriyle ismini sıkça duyuran Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), hayırseverlerin yapmış oldukları yardımları yetim ailelere ulaştırmaya devam ediyor.

 

Yurtiçi ve yurtdışında selin vurduğu ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, yardım çalışmalarını Irak'ın Erbil kentinde sürdürüyor.

16 Aralık'ta Erbil'in Dara Tu bölgesinin 3 mahallesinde sağanak yağışın sebep olduğu sel nedeniyle biri bebek, biri Türkiye vatandaşı 3'ü de kadın olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Erbil'de başlatılan yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Temsilcisi Erkut Özbey, "Erbil'e bağlı Kuştepe nahiyesindeyiz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinden dolayı afetzedelere getirmiş olduğumuz gıda kolileri, battaniye ve elektrikli soba dağıtımını yaptık. Sel felaketinin izi halen silinmiş değil ve buranın insanları çok mağdur durumdadır. Sel felaketinde birçoklarının evi yıkılmış ve eşyası kullanılamaz haldedir. Burada görüyoruz ki herkes elbirliğiyle yaraları sarmaya çalışıyor. Allah hayırseverlerden razı olsun." şeklinde konuştu.  

Bazı aileler, yapılan yardımlardan dolayı Yetimler Vakfı gönüllülerine teşekkür ettiler. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar