Mansur Abbas'ın işgalci siyonist güzellemesine HAMAS'tan tepki

Mansur Abbas'ın siyonist işgalciler için bir Yahudi devleti olarak doğdu söylemine tepki gösteren HAMAS, "Mansur Abbas'ın açıklaması siyonistliğe açık çek vermektir." dedi.

Ekleme: 23.12.2021 15:05:10 / Güncelleme: 23.12.2021 15:05:37 / Dünya
Destek için 

Siyonist işgal rejimi parlamentosu görevi gören Knesset'te Birleşik Arap Listesi grubu başkanı olan Mansur Abbas'ın, siyonist işgal rejimine 'Yahudi devleti olarak doğdu.' sözlerini kullanmasına HAMAS'tan tepki geldi.

Mansur Abbas'ın söylediklerinin siyonist söyleme açık çek verme anlamı taşıdığını söyleyen HAMAS açıklamada, "Mansur Abbas'ın açıklaması, söz konusu söylemi kesin bir şekilde reddeden Filistin ulusal ittifakının tavrına tamamen ters bir duruşu temsil etmektedir. Bu tür açıklamalar işgal rejiminin reddedilen ırkçı yasasının onaylanması anlamına gelir." İfadelerini kullandı.

HAMAS, açıklamasının devamında Filistin halkının bütün oluşum ve kesimleriyle bu topraklar üzerindeki varlığını korumakta kararlı davranacağını, bunun bir karışından bile taviz vermeyeceklerini dile getirdi. 

Siyonist işgal parlamentosundaki Arap milletvekilleri Temmuz 2018'de işgalci siyonist rejimin Yahudi devleti olduğuna dair yasayı reddetmişlerdi. (İLKHA)