Anaokulunda çarşafa hakaret!

İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunan özel bir anaokulunda yapılan çarşaf giyen kadınlara hakaret edildi. Anaokulunun CHP’den milletvekili aday adayı olan Hikmet Dolun Binzinger'e ait olduğu öğrenildi.

Ekleme: 23.12.2021 10:47:26 / Güncelleme: 23.12.2021 10:47:26 / Güncel
Destek için 

İstanbul Maltepe'de bulunan özel bir anaokulunda yapılan bir etkinliğe ilişkin skandal görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği düzenlendiği ve bir oyun sahnelendiği görülüyor. Çocuklara çarşaf giyen kadınlar kötülenirken tarihi bilgiler de yanlış aktarılıyor. Olayla ilgili İstanbul Valiliği’nin soruşturma açıp açmadığı ise bilinmiyor.

 

Oyunun bir anında erkek rolündeki bir kadının arkasından dört çarşaflı kadın sahne alıyor ve çocukları çarşafla korkutuyor. 2015'te CHP'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı olan Hikmet Dolun Binzinger'in sahibi olduğu anaokulundaki skandal etkinlik velilerin tepkisini çekti.

'MİSYONERLİK YUVASI'

Sabah Gazetesi’ne konuşan bir veli, “Tavsiye üzerine çocuğumu buraya kaydettirdim. Eşim bana bu görüntüleri gönderdi. İzleyince şoka girdim. Anaokulu değil, resmen misyonerlik okulu. Yapılan etkinlikte tarihi gerçekleri yanlış aktarıp padişahlara iftira atıyorlar. Görüntülerde Osmanlı'yı karalayan ise okulun sahibi Hikmet Dolun Binzinger'di. 3-4 yaşındaki bu çocuklara bu şekilde korku dolu, yalan yanlış, beyin yıkama formasyonuyla tarih anlatılması doğru mu? Görüntüleri gördükten sonra çocuğumla konuştum. Çocuğuma da 'Çarşaf giyen insanlar nasıl insanlar?' diye sordum. Çocuğum 'Kötü insanlar' cevabını verdi. Avukatımla görüştüm, suç duyurusunda bulunacağım.” dedi.