Zamlar gıda fuarını da vurdu!

​Adıyaman'da kurulan 8'inci Yöresel Gıda ve el Sanatları Fuarı son zamanlarda üst üste gelen zamlar nedeniyle oldukça sakin geçiyor.

Ekleme: 23.12.2021 08:20:10 / Güncelleme: 23.12.2021 08:38:10 / Ekonomi / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye'nin farklı illerinden gelerek Adıyaman fuar alanında tezgâh açan ve çeşitli ürünler satan esnaf fuarda zamlar nedeniyle istedikleri yoğunluğu bulamadıklarını belirtti.

Fuar koordinatörü Özgür Çelik fuar hakkında yaptığı açıklamada, "Fuarda 81 ilden gelen ürünlerimiz bulunuyor. Karadeniz'in süt ve süt ürünleri, İzmir'in kuruyemişinden, Çankırı'nın tuzuna, Isparta gül ürünlerinden, Malatya ve Adıyaman yöresel stantlarına varana kadar 81 ilden gelen lezzetler burada Adıyamanlarla buluşacak. Fuar 31 Aralık yılsonuna kadar devam edecek. Çocuklar için hafta sonları mini bir sirk gösterimi olacak. Çocuklarıyla birlikte gelen aileler hem keyifli vakit geçirirken hem de lezzetli bir vakit geçirmiş olacaklar. Doların düşmesiyle birlikte fiyatlarda da bir düşüş oldu. Fiyatlarımız piyasaya göre düşüktür." dedi.

 

"Bulgura gelen zam nedeniyle müşterilerden tepki alıyoruz."

Fuarın zamlar nedeniyle ilgi görmediğini belirten çiğköfteci Abdulkadir cevisoylu "İki ay önce aldığımız bulgurun fiyatı 3 katına çıktı neredeyse. Buna bağlı olarak bizlerde mecburen bir zam yapmak zorunda kaldık. Fiyatları artırmadan kar marşımızı düşürerek, minimuma düşürdük ama yine de müşterilerden baya teki alıyoruz. Çünkü çiğköfte Adıyaman'a ait olduğundan fiyatın biraz daha uygun olması gerekiyor. Malzemelerimiz burada üretildiğinden fiyatları biraz daha düşürmemiz gerekiyor. Ama zamlardan dolayı bizlerde maalesef fiyatları şuan düşük tutamıyoruz. Kar marşımızı düşük tutarak en iyi şekilde müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. Fuara yoğun bir ilgi beklerken zamlardan dolayı bu ilgiyi şuan göremiyoruz. .çiğköftenin el ile yoğrulması ve kaliteli bir malzeme kullanılarak yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Fuara katılım ve ilgi istenilen düzeyde değildir"

Yöresel bal satan Zeynal Kizir, "Fuara katılım ve ilgi vatandaşlarda istenilen düzeyde değildir. Bunun nedeninin de vatandaşta paranın olmadığın dolayı olduğunu düşünüyoruz. Havanın soğuk olmasından dolayı da katılım beklentilerimizin altındadır. Ancak kendi müşterilerimiz olduğundan dolayı bizi tercih ediyorlar. Kalite mal satıyoruz. Beğenmeyen olursa telefon ettiği takdirde parasını iade ediyoruz. Balı yiyerek kalitesini anlamak mümkün değil bizler balları üniversiteye göndererek oradan çıkan sonuçlar neticesinde kalitesi konusunda bir şey diyebiliyoruz." şeklinde konuştu.

"Şuan insanlarımız para harcamaya da korkuyor"

El sanatları ürünlerini satışa sunan Erkan Özel ise, "Ekonomik krizden dolayı fuarda fazla bir müşteri yok. Fuardan beklentilerimiz istediğimiz düzeyde değildir. Şuan insanlarımız para harcamaya da korkuyor.  Doların düşmesinden dolayı yavaş yavaş düzelmenin olacağını düşünüyoruz. Fiyatlar henüz düşük değil. Hammadde girdisi yüksek fiyatlardan geldiği için ürünlerinde yüksek olmasına neden oluyor. Ekmek tahtası, kaşık, sedir ve daha birçok ürünü kendimiz imal ediyoruz." dedi. (İLKHA

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler