Ağrı'da rahatsızlanan vatandaş için ekipler harekete geçti

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Alakoyun (Xaçûlî) köyünde aniden rahatsızlanan ve yolların kapalı olması nedeni ile hastaneye götürülemeyen 92 yaşındaki hasta için harekete geçen ekipler uzun süren uğraşların sonunda hastayı merkeze ulaştırdı.

Ekleme: 22.12.2021 10:45:07 / Güncelleme: 22.12.2021 10:47:00 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Olumsuz hava koşulları nedeni ile yolu ulaşıma kapanan ve merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Alakoyun (Xaçûlî) köyünde bilinç bulanıklığı yaşayan İbrahim Aslangiri'nin yakınları, kendi imkanları ile hastaneye gidemeyince 112 acil sağlık ve il özel idaresi ekiplerinden yardım istedi.

 

İhbar üzerine harekete geçen 112 Acil Sağlık ve İl Özel İdaresine bağlı ekiler Alakoyun köyüne 5 kilometre uzaklıktaki Tükenmez (Malxas) köyüne kadar paletli ambulans eşliğinde yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından ulaşabildi.

İl Özel İdaresine bağlı iş makinalarının Tükenmez köyünde açtığı yolda hasta yakınlarının özel araçla getirdiği 10 çocuk babası Aslangiri'yi ambulansa alan 112 Acil Sağlık ekipleri, burada ilk müdahalesini yaptıkları hastayı, tedavisi yapılmak üzere akşam saatlerinde Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Şiddetli fırtına, tipi ve yoğun kar yağışı nedeni ile oldukça zor anlar yaşadıklarını belirten İbrahim Aslangiri'nin oğlu Bülent Aslangiri, "Babam 92 yaşında. Gün boyu hastaydı. Yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı köy yolları kapalıydı, hastaneye götüremedik. Ekiplere haber verdik. İş makineleri gelip yolumuzu açtı. Bizde babamızı alarak iş makinesinin arkasından Tükenmez köyüne kadar geldik. Burada bizi bekleyen ambulans babamı alarak hastaneye götürdü. Ekiplere teşekkür ediyorum." dedi.

Öte yandan Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde damar tıkanıklığı nedeniyle kalbinden anjiyo olan İbrahim Aslangiri'nin tedavisinin devam ettiği bildirildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler