Enver' e ceza verdiler ama bu ceza yetmez

Sosyal medya hesabından paylaştığı rezil karikatür nedeniyle "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan gazeteci Enver Aysever'e 7 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, bu cezanın 4 bin 500 lira adli para cezasına çevrilmesine hükmetti.

Ekleme: 21.12.2021 14:28:15 / Güncelleme: 21.12.2021 14:32:16 / manşetler
Destek için 

Müslüman mahallesine hakaret ederek varlığını sürdüren aydın görünümlü karanlık zevata ceza verildi.

Sözde gazeteci sosyalist kırma Enver Aysever, dindarlara hakaretten ceza aldı.

Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Enver Aysever ile avukatı katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan Aysever, söz konusu paylaşımının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, beraat kararı verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ayveser'in "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanık Aysever'e verilen hapis cezasını da 4 bin 500 lira adli para cezasına çevrilmesine karar veren mahkeme, bu para cezasının da 5 taksitle ödenmesine hükmetti.

Enver Aysever'in karikatür paylaşımına soruşturma

Dışı sosyalist içi Amerikancı olan  Aysever, paylaştığı rezil karikatürle İslami kesime hakaret etmişti.

Misvak dergisi ise Aysever'i şu şekilde çizmişti:

 

Enver Aysever on Twitter: "Bu arada İslamcı yayın Misvak aşağıdaki yayını  yapmış. Ben gülmedim, o ayrı. Ama ifade özgürlüğü kapsamında kızmadım da!  Elbette eleştiri haktır. Soru şu; ben ifadeye çağrıldım, onlar ise

Kamuoyu İslami değerleri alenen aşağılayan Aysever'in cezasının para cezasına dönüştürülmesinin doğru olmadığını düşüncesinde.