MÜSİAD ve ASKON'dan TL'ye destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, TL'ye olan güvenin yeniden artışa geçtiğini belirtti.

Ekleme: 21.12.2021 07:20:10 / Güncelleme: 21.12.2021 07:22:31 / Ekonomi
Destek için 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu önlem paketiyle; başta TL mevduatlarının çözülmesinin engellenmesi olmak üzere, döviz kurunu yukarı yönde baskı altında tutan birçok unsurun bertaraf edileceğine ve önümüzdeki günlerde TL'ye olan güvenin yeniden artış kaydedeceğine yürekten inanıyoruz.

MÜSİAD olarak son günlerde yaptığımız her açıklamayla, hem iş dünyasına hem de vatandaşlarımıza itidal çağrısında bulunmuştuk.

Bu vesileyle söz konusu çağrımızı yineliyor, geçici ve sun'i gelişmelere göre yapılan fiyatlamaların kaybetmeye mahkûm olduğunu tekrardan ifade etmek istiyoruz.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün tarihi bir konuşma gerçekleştirmiştir. Üreten ve ürettiğiyle gerçek büyümeyi hedefleyen yeni ekonomi modelimizi böyle güçlü enstrümanlarla destekleniyor olması iş dünyası tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanacaktır. Türk Lirası'na olan inanç ve güvenimiz her zamanki gibi tamdır. Üreterek büyüyen Türkiye hayalinde bizde varız."

(İLKHA)