Batman Üniversitesi ev sahipliğiyle basketbol 2’inci lig maçları başladı

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Basketbol 2’nci Lig maçları başladı.

Ekleme: 20.12.2021 16:35:12 / Güncelleme: 20.12.2021 16:43:17 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batı Raman Yerleşkesi BESYO Kapalı Spor Salonunda Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in başlama atışı ile startı verilen maçların açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, BESYO Müdürü Doç. Dr. Nevzat Dinçer, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Batman Üniversitesinin yanı sıra İnönü Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Siirt Üniversitesinin takımlarının yer aldığı 2. Lig maçlarının öncesinde Üniversitenin BESYO öğrencilerinin halk oyunları gösterisi sunuldu. Maçlara katılan üniversite takımlarının geçit töreninin ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir bir konuşma yaparak tüm takımlara başarılar diledi.  

Sportif faaliyetlere önem verdiklerini ve bu faaliyetleri desteklediklerini her fırsatta dile getiren Rektör Demir, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Bu tür sportif faaliyetlerin daha iyi koşullarda yapılabilmesi için yeni spor tesisi çalışmalarının varlığından söz eden Prof. Dr. İdris Demir, bu tür aktivitelerin öğrencilerin motivasyonunu arttıracağını, sosyal açıdan olumlu gelişmeler sağlayacağını söyledi.

Sporun hayatın her alanına dâhil edebilmesi gerektiğinin altını çizen Demir, hem sağlıklı birer birey olma hem de sosyalleşme becerilerinin kazanılması açısından öğrencilerin bu tür etkinliklere katılımını önemsediklerini sözlerine ekledi.(İLKHA)