Batman’daki un üreticileri: Un var paniğe gerek yok

Un arzına yönelik İLKHA’ya yazılı bir açıklama yapan Batman’daki un üreticileri, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kendilerine verdiği destekler sayesinde fırıncılara destek olduklarını belirtti.

Ekleme: 20.12.2021 14:05:09 / Güncelleme: 20.12.2021 14:06:06 / Ekonomi / Batman Haberleri
Destek için 

Fırıncılardan ihtiyaçları kadarıyla un almalarını isteyen üreticiler, fırıncıların fazla un stoku yapmamaları gerektiğini ifade etti. Unun olduğunu, bunun için paniğe gerek olmadığını vurgulayan üreticiler, desteklerinden ötürü Toprak Mahsulleri Ofisi’ne teşekkür etti.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiği belirtilen açıklamada, “Batman un sanayicileri olarak artan maliyetlerden dolayı çok zor bir dönem geçiriyoruz. Buna istinaden bir araya gelip güncel son piyasa gelişmelerini konuştuk. Bu zorlu süreçte Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bize vermiş olduğu desteklerle bizde fırıncılarımıza destek olmaya devam ediyoruz.” denildi.

Fırıncılara çağrıda bulunulan açıklamada, “Fırıncılarımızdan ihtiyaçları kadar un almalarını rica ediyoruz. Fırıncılarımız fazla stoka girmemelidir. Geçen ay olduğu gibi bu ayda TMO’ya vermiş olduğumuz taahhütte uyacağımızı bildiririz.” ifadelerine yer verildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin destekleri sayesinde un fiyatlarının artmadığına işaret edilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Ayrıca 2021 yılında yaşanan bölgemizdeki kuraklıktan dolayı bizlere buğday veren TMO’ya teşekkür ederiz. Eğer TMO sanayicileri desteklemeseydi şu anda un fiyatları çok yüksek yerlerde olacaktı. Bu yüzden un var, paniğe gerek yoktur diyoruz.”(İLKHA)