Dizi ve gündüz kuşağı programları toplumda hasara yol açıyor

Televizyon dizileri ve gündüz kuşağı programlarının toplum hafızasında derin yaralar oluşturduğuna dikkat çeken Mil-Diyanet Sen Mardin İl Başkanı Mahmut Durmaz, RTÜK'te konuya duyarlı ahlak masasının kurulması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 18.12.2021 17:05:12 / Güncelleme: 18.12.2021 17:24:54 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Toplumun değerlerine aykırı olan dizi ve gündüz kuşağı programlarında sahnelenen rezaletler ahlaki yozlaşmaya yol açarken, Müslüman bir topluma Batının çarpık ve batıl değerlerinin benimsetilmeye çalışılması kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Mil-Diyanet Sen Mardin İl Başkanı Mahmut Durmaz, insanların ahlaksızlığını konu edinen dizi ve gündüz kuşağı programlarının toplumun bozulmasında büyük roller üstlendiğini söyledi.

 

Durmaz, Müslüman halkın örf ve adetlerine uymayan dizi ve programların toplumu helake sürüklediğini belirtti.

"Müslümanların değerlerine aykırı dizi ve programlar toplumu helake sürüklüyor"

Televizyon dizileri ve programlarının toplumda büyük hasarlar oluşturduğuna vurgu yapan Durmaz, "Mil-Diyanet Sen olarak önce ahlak ve maneviyat diyor, manevi kalkınma olmadan da maddi kalkınmanın mümkün olmayacağını dilimiz döndüğünce her platformda dile getiriyoruz. Son dönemlerde televizyonlarda yayımlanan dizi ve gündüz kuşağı programları, toplumumuzda ciddi hasarlar bırakmaktadır. Sendikamızın isminden de anlaşıldığı üzere manevi, ilkeli liyakatli olmayı bizler sorumluluk olarak görüyoruz. Türkiye toplumunun Müslüman halkının örf ve adetine uymayan bu tür programlar toplumumuzun dinamiklerine dinamit koymuşçasına, toplumumuzu helak etmektedir." ifadelerini kullandı.

"RTÜK'te ahlak masası kurulmalı"

Durmaz, "Kur'an-ı Kerim, hadisler ve makasıd-ı şerîyye, zaruret-î diniyye diye adlandırılan esaslara baktığımızda ilk önce dinin, sonra canın, daha sonra aklın, neslin ve malın korunmasıyla ilgili şu 5 temel esası görüyoruz. Bu 5 temel esasta da görüldüğü üzere akıl ve neslin korunması gerekirken televizyonlarda gayrı meşru ilişkiler ve çarpık hayat düzenleri insanlarımızın beynine işlenmeye çalışılmaktadır. Bu tür programların kaldırılması gerektiği gibi Diyanetten de RTÜK'te kurulması gereken ahlak masasında bir temsilcinin bulunması gerekir." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar