Kudurmuşlar Filistinlilerin evlerini bastılar!

İşgal rejiminin müdahalesi sırasında attığı gazlardan da bazı Filistinlilerin atılan gazdan etkilendiğini ifade etti.

Ekleme: 18.12.2021 10:45:04 / Güncelleme: 18.12.2021 10:49:25 / Dünya
Destek için 

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'a bağlı Burka Köyü Yerel Meclis Başkanı Cihad Salah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onlarca İşgalci yerleşimcinin köye baskın düzenleyerek Filistinlilerin evlerine ateş açtığını, saçtan yapılma bir barakayı ateşe verdiğini, taşla bazı evlerin camlarını kırdığını söyledi.

Köyün batı girişindeki yerleşimci saldırısının bölge sakinlerince püskürtüldüğünü belirten Salah, İşgal rejiminin müdahalesi sırasında attığı gazlardan da bazı Filistinlilerin atılan gazdan etkilendiğini ifade etti.

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, işgalci yerleşimciler Nablus'un kuzeyindeki Sebestiye beldesine de baskın düzenledi.

İşgalciler, beldenin girişine yakın bölgede bulunan bir oto tamirhanesi ile Filistinlilere ait araçlara zarar verdi.

İşgalci rejimin Yayın Kuruluşu (KAN), dün, Nablus kenti yakınlarındaki Homesh yerleşim birimi civarında, Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu araca yoldan geçen başka bir araçtan ateş açıldığını olayda bir Yahudi yerleşimcinin öldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını bildirmişti.

İşgalci yerleşimciler, sabah saatlerde de Filistinli bir ailenin evine saldırmış, ev sahibini darp etmişti. Saldırı nedeniyle üç kaburga kemiği kırılan, yüzünde morluklar oluşan 65 yaşındaki ev sahibi Vail Mukbil hastaneye kaldırılmıştı.