Omicron Varyantının Yeni Belirtileri Gün Yüzüne Çıktı

İlk olarak 25 Kasım’da Güney Afrika’da tespit edilen Kovid-19’un Omicron varyantı ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam etmekte. Koronavirüsün yeni varyantı ile birlikte daha hızlı yayıldığı ancak hafif seyrettiği açıklanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde 5’i İzmir 1’i İstanbul’da olmak üzere 6 kişide görüldüğünü açıklandı. Omicron varyantının koronavirüs belirtilerinden farklı iki belirtisinin olduğu da ortaya çıktı.

Ekleme: 16.12.2021 13:17:54 / Güncelleme: 16.12.2021 13:17:54 / Dünya
Destek için 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamasında Türkiye’de 6 kişide görüldüğünü ifade edilen Omicron varyantı ile ilgili son dakika detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni varyantın daha hızlı yayıldığı ancak hastalığın hafif seyrettiği bilgisi netlik kazanırken 2 farklı semptoma dikkat çekti.

Şaşıtıcı Detay
Hong Kong’da yapılan bir araştırmada Omicron varyantının diğer varyantlardan 70 kat hızlı bulaştığı ortaya çıkarken varyantın akciğerlerde 10 kat daha yavaş ilerlediği ortaya çıktı.

Omicron varyantının broş ve akciğer dokusundaki ilerlemesini inceleyen bilim insanları bu nedenle hastalığın hafif seyrettiğini ifade etti.

 İki Yeni Belirti
İngiltere’de yapılan bir araştırmada ise Omicron varyantının belirtilerinin farklarına dikkat çekti. Koronavirüsün ana belirtileri arasında öksürük, yüksek ateş tat ve koku kaybı olduğu ifade ediliyordu.

Ancak uzmanlar Omicron varyantı ile birlikte en çok görülen belirtiler arasında bel ağrısı ve boğazda kaşıntı olduğu açıkladı.

Bu iki semptomun soğuk algınlığı ile karıştırılabileceğini ifade eden uzmanlar, bu şikayetleri yaşayanları test yaptırması konusunda uyarıyor.

 Omicron varyantında en yaygın semptomun boğazda kaşıntı olduğuna dikkat çeken uzmanlar bunu burun tıkanıklığı, kuru öksürük ve bel ağrısının takip ettiğini ifade etti.

Bunun dışında Omicron’un bir belirtisinin de gece terlemesi olduğu ifade edildi.

Omicron varyantı yeni belirtileri
Boğazda kaşıntı
Hafif kas ağrıları
Yorgunluk
Kuru öksürük
Gece terlemeleri…