Yoksul, Muhacir ve Kimsesiz... BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ

Gün geçmiyor ki Türkiye’de muhacirlerin yaşadığı bir trajedi olmasın. Zaman zaman faşist saldırılara maruz kalan muhacirler, yokluğun pençesinde yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorlar. İstanbul Esenyurt’ta bir binanın bodrum katında 5 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan Suriyeli aile gece saatlerinde çıkan yangında faciayı yaşadı. Önceki akşam çıkan yangında Suriyeli ailenin Selva (1), Şahin (3), Besme (9) ve Ahmed(10) isimli çocukları yaşamını yitirdi. Anne ve 2,5 yaşındaki oğlunun ise hastanede tedavisi sürüyor.

Ekleme: 16.12.2021 07:15:25 / Güncelleme: 17.12.2021 07:15:54 / manşetler
Destek için 

HABER MERKEZİ

Savaştan kaçmak zorunda kalan muhacirler ya kaçarken hayatlarını kaybediyorlar ya da yerleştikleri yerlerde büyük yıkımlara, zulümlere, mağduriyetlere maruz kalıyorlar. Çoğu zaman yokluğun pençesinde yaşam mücadelesi veren muhacirler zaman zaman trajik olaylarla da karşılaşmaktan kurtulamıyorlar. 5 çocuğuyla sığındığı binanın bodrum katında hayata tutunmaya çalışan Suriyeli anne Fatma Şehabi (34) gece saatlerinde çıkan yangında faciayı yaşadı. Önceki akşam Suriye uyruklu ailenin yaşadığı Üçevler Mahallesi 887. Sokak’taki bir binanın bodrum katında bulunan dairede, ilk belirlemelere göre elektrik sobasından kaynaklı yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis, sokakta güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

SELVA (1), ŞAHİN (3), BESME (9) VE AHMED (10) VEFAT ETTİ

Yangın sırasında anne Fatma Şehabi (34) ve 2,5 yaşındaki çocuğu itfaiye ekiplerince kurtarılarak, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yangının söndürülmesinin ardından daireye giren ekipler, Selva (1), Şahin (3), Besme (9) ve Ahmed'in (10) yaşamını yitirdiğini belirledi. Söndürme çalışmalarının ardından polis ve olay yeri inceleme ekipleri dairede çalışma yaptı.​​​​​​​ Olayda hayatını kaybeden 4 çocuğun cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen anne Fatma Şehabi, yakınlarıyla birlikte evinin bulunduğu sokağa geldi. Beraberindekilerle yangında hasar gören evine giren Şehabi, bir süre burada kaldıktan sonra yakınları tarafından götürüldü.

GÖRGÜ TANIKLARI OLAY ANINI ANLATTI

Görgü tanıklarından Coşkun Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 02.00 gibi bir kadının "Yardım edin" sesine uyandığını belirterek, "Aşağıya indik, sonra itfaiyeyi, ambulansı aradık, dumanlar çıksın diye korkulukları ve camı kırdık. Çocukları kurtaralım diye korkulukları çıkardık ama göremedik." dedi. Görgü tanığı Adnan Hasan da saat 02.00 sıralarında çocukların annesinin "Yangın var" diye bağırması üzerine sokağa indiğini anlatarak, camı ve korkulukların kırılarak 2 yaşındaki çocuğun camdan alınarak ambulansa teslim edildiğini söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bugün saat 02.50 sıralarında Esenyurt ilçemizin Üçevler Mahallesi 887. Sokak'ta bulunan 5 katlı bir binanın bodrum katındaki ikamette yangın ihbarı alınmıştır. Olay yerine ivedilikle itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edilerek müdahale edilmiş ve yangın söndürülmüştür. Çıkan yangında yabancı uyruklu 4 çocuk hayatını kaybetmiş̧, çocukların annesi ve 1 çocuk kurtarılmıştır. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan elim olayda hayatını kaybeden çocuklara Allah’tan rahmet, acılı ailemize sabırlar dileriz. Esenyurt ilçemize ve Üçevler Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun."

ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNE SEVİNEN NASİPSİZLER!..

İstanbul Esenyurt'ta çıkan yangında Suriyeli 4 çocuk yanarak vefat etti. İnsanlık yoksunu mülteci düşmanları ise ölen çocukların ardından sevinç naraları attı. Mülteci düşmanlığının ulaştığı boyutu gözler önüne seren mesajlar tepki çekti. Görüntülerde bir çocuğun cam kenarındaki uyku tulumu ise görenlerin yüreklerini dağladı. Ölen 4 çocuğun Suriyeli olduğunu duyan insanlıktan nasibini almamış mülteci düşmanları ise adeta sevinç naraları attı. Sosyal medyada çocukların ölümüne sevinecek kadar alçalanların mesajları büyük tepki çekti.

İşte o vicdansız mesajlardan bazıları…