Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliğinde görev devir teslimi

​İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur’un yerine Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Adil Başkıran atandı. Başkıran, görevi Beytur’dan alarak yeni görevine başladı.

Ekleme: 15.12.2021 20:05:12 / Güncelleme: 15.12.2021 20:29:18 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Üç buçuk yıldır İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği görevini yürüten Prof. Dr. Ali Beytur, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş’un görev süresinin dolması nedeniyle Tıp Fakültesi Dekanlığına atanmıştı. Beytur’dan boşalan Başhekimlik görevine ise Başhekim Yardımcısı ve aynı zamanda 15 yıldır Karaciğer Nakli Enstitüsünde çalışan Karaciğer Nakli hocası Doç. Dr. Adil Başkıran atandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Kızılay, ile hastane yönetiminin katılımıyla Başhekimlikte devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezinin çeyrek asırdır ülkeye hizmet ettiğini söyleyerek, “Dünya ölçeğine üne kavuşmuş bir kurum. Ülkemizin sağlığına şimdiye çok önemli katkıları oldu. Milyonlarca hasta burada şifa bulup taburcu oldu. Özellikle organ nakilleri konusunda başta karaciğer nakli olmak üzere, sadece ülkemizin değil, Avrupa’nın ve dünyanın bir numarası olan bir merkezimiz var. Ali Beytur hocamız ve tüm ekimizle üniversitemize ülkemizin en büyük Onkoloji Hastanemizi ekledik. Bir yılı aşkındır Onkoloji Hastanemiz Turgut Özal Tıp Merkezimizin bünyesinde hizmet vermekte. Hem Organ Nakli alanında hem Onkoloji alanında hem de Tıp’ın her alanında şimdiye kadar ülkemize büyük hizmetler verildi ve hizmeti artırarak devam ediyor.” dedi.

Rektör Kızılay, “Üç buçuk yıldır Hastanemizin başhekimliğini yapan Üroloji Ana Bilim Dalımızdan çok değerli Cerrah hocamız Profesör Doktor Ali Beytur, sağlığın en zor zamanlarında Pandemi dönemlerinde göreviyle başarıyla sürdürdü. Dün itibariyle Ali Beytur hocamız, Tıp Fakültesi Dekanımız Mahmut Durmuş hocanın görev süresinin dolması nedeniyle Tıp Fakültesinin Dekanı oldu. Üstün başarısından dolayı Profesör Doktor Ali Beytur hocamıza çok teşekkür ediyorum, üstün başarılarının ve hizmetlerinin Tıp Fakültesi Dekanı olarak ta aynı minvalde devam ettirmesini diliyorum. Yeni görevi bugün devr alan çok değerli hocamız Doçent Doktor Adil Başkıran uzun süredir Başhekim Yardımcısı olarak hastanemizin idaresinde farklı alanlarda Ali Beytur hocamızla ve Başhekimlik ekimizle çalıştı. Hastanemizi iyi biliyor ve kendisi çok iyi bir Karaciğer Nakli Cerrahı. Dolayısıyla hastanemizin marka değeri olan Karaciğer Nakli ekibimizden birisi ilk defa Başhekim oluyor. Adil hocamızın Başhekim Yardımcısı olarak yaptığı başarılı çalışmalarından sonra artık hastanemizin liderliğini üstlenmesi nedeniyle kendilerine başarılar diliyorum.” diye kaydetti.

Görev süresince Başhekimlik görevini ifa etmeye çalıştığını belirten Prof. Dr. Ali Beytur, “Elimizden geleni yaptık. Malatya Türkiye’de örnek bir oldu. Hastanemiz sadece Pandemi ile mücadele değil, diğer alanlarda da hizmette hiçbir aksamaya meydan vermedik. 217 yataklı yeni Onkoloji Hastanemizi hizmete açtık, daha önce üçte iki kapasite ile çalışan Karaciğer Nakli hastanemizi de tam kapasite tamamladık. Özellikle mali zorluklara rağmen hastaya hiçbir şey yansıtmamak ve hizmeti aksatmamak için elimizden gelen tüm gayreti yaptık. Gereksiz hiçbir harcama yapmadık. Şunu temenni ediyorum ki ekip arkadaşlarımla birlikte devletin bir kuruşunu dahi fuzuli yere harcamadık. Bundan sonra da Adil Başkıran hocamızın gelebilecek zorluklara başa çıkacağına eminim. Kendisine verilen emaneti layıkıyla tamamına erdirerek başaracağına inanıyorum ve kendisine başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Doç. Dr. Adil Başkıran ise “Sayın Rektörümüz Profesör Doktor Ahmet Kızılay’a ve yeni Tıp Fakültesi Dekanımız sayın Profesör Doktor Ali Beytur’a çok teşekkür ediyorum. 15 yıldır Turgut Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsünde aktif olarak çalışıyorum. Karaciğer Nakli konusunda sadece Türkiye’ye değil, dünyaya, özellikle Avrupa’ya kendimizi ispat ettik ve bir marka olduk. Ali hocamın öğrencisiyim. Başhekimliğinin birçok işini Ali hocamdan öğrendim ve inşallah bundan sonrada devam ettirmeyi düşünüyorum. Ülkeme, Malatya’ma ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine gereken hizmeti layıkıyla yapacağıma inanıyorum. Karaciğer naklindeki başarıyı burada göstermeye çalışacağım.” diye kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Başkıran, Başhekimlik görevini Beytur’dan alarak göreve başladı.

Rektör Kızılay’da, Beytur’un Başhekimlik döneminde yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür plaketi takdim etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler