Rektör-öğrenci buluşmalarına yoğun ilgi

Geleneksel hale getirilmesi planlanan rektör-öğrenci buluşmaları kapsamında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerle bir araya geldi.

Ekleme: 15.12.2021 17:05:13 / Güncelleme: 15.12.2021 17:05:30 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Öğrencilerin Batman Üniversitesi hakkında görüş, öneri, istek ve şikâyetlerini öğrenmek amacıyla düzenlenen ve üç gün süren toplantıların son oturumuna Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, akademisyenler, daire başkanları ve öğrenciler katıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerden gelen her türlü bilginin çok önemli olduğunu düşündüklerini ve bu sebeple görüşlerini öğrenmek ve ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar yapabilmek amacıyla bu toplantıları düzenlediklerini belirtti. Toplantıları üç ayrı günde gerçekleştirme sebeplerinin daha fazla öğrenciye ulaşabilmek olduğunu ifade eden Rektör Demir, yapılan çeşitli etkinliklerle öğrencilerin akademik ve entelektüel alt yapısını geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin salt bilgi birikimi değil kültür, sanat ve sportif birikimlerini de arttırmaları gerektiğini vurgulayan Rektör Demir, üniversite olarak her zaman gelişimi ve değişimi destekleyeceklerini dile getirdi. Batman Üniversitesinde bulunan akademisyenlerin bilgi birikiminden öğrencilerin her zaman faydalanabileceğini, bu sebeple farklı ülke ve şehirlerden gelen akademisyenlerin bilgilerinden faydalanmak için düzenlenen etkinliklere öğrenci katılımının yüksek olmasını beklediklerini anlatan Rektör Demir, edinilen her bilginin bugünü ve yarını olumlu yönde etkileyebileceğini kaydetti.  

Öğrencilerin eğitim hayatlarında bazı aksilikler olabileceğini ancak bunlara takılmadan önlerine çıkan fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini anlatan Rektör Demir, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli lisans, yüksek lisans, doktora ve araştırma bursları sayesinde öğrencilerin daha donanımlı eğitimlere ulaşılabileceğini kaydetti. Batman Üniversitesinin farklı paydaşlarıyla imzaladığı protokollerle öğrencilerin daha geniş imkânlara kavuşacağını belirten Rektör Demir, öğrencilerin akademik ve kültürel gelişimini desteklemek için üniversite olarak rehber konumda olacaklarının altını çizdi.

Enerji alanında ihtisaslaşma payesinin Batman Üniversitesine verilmesinin öğrenciler için avantajlarından söz eden Rektör Demir, enerji alanında yapılan spesifik çalışmalarla öğrencilerin enerjinin tüm bileşenlerinde uzmanlaşıp kurumların üst düzey pozisyonlarında görev alabileceklerini söyledi. Bu konuda öğrencilere tüm fırsatların sunulduğunu anlatan Rektör Demir, ellerindeki tüm imkânları öğrencilerin yararına kullandıklarını ve öğrencilerin çalışarak kendilerini geliştirmeleriyle başarıya ulaşabileceklerini dile getirdi.

Öğrencilerden gelen talepleri tek tek ele alarak yapılabilecek çalışmalar için fikir toplantıları düzenlediklerini belirten Rektör Demir, ortaya konan her fikrin öğrencilerin, Batman Üniversitesinin ve bölgenin gelişimine katkı sunabileceğini ifade etti. Öğrencilerden gelen taleplere cevap veren Rektör Demir, taleplerin gerekli birimlere iletilerek en kısa sürede çözüme kavuşturulacağının altını çizdi.(İLKHA)