16 Ay Boyunca Tek Kişilik Hücre!

Kudüs Muhafızı Raid Salah İşgalci rejim hapishanelerinde 16 ay tek kişilik hücrede kalışını “Yaşadığımı hiçbir siyasi tutuklu yaşamamıştır” diye ifade etti.

Ekleme: 15.12.2021 16:16:46 / Güncelleme: 15.12.2021 16:16:46 / Dünya
Destek için 

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere en üst perdeden muhalefetinden dolayı "Aksa Muhafızı" olarak tanınan Şeyh Raid Salah, İşgal rejiminin "iradesini kırmak için" 16 ay boyunca kendisini tek kişilik hücrede "özel uygulamaya" tabi tuttuğunu söyledi.

Kudüs Muhafızı Raid Salah İşgalci rejim hapishanelerinde 16 ay tek kişilik hücrede kalışını “Yaşadığımı hiçbir siyasi tutuklu yaşamamıştır” diye ifade etti.

Aksa Muhafızı!

1948 Filistin İslami Hareketi'nin eski lideri Raid Salah, Kuran-ı Kerim'den ayetler de içeren bir konuşması yüzünden, 16 Ağustos 2020'den itibaren tek kişilik hücrede tutulduğu 16 aylık hapis cezasını pazartesi günü tamamladı.

Mescid-i Aksa muhafızı Serbest Bırakıldı!

Filistinlilerin hapishaneden çıktığı an tekbir ve sloganlarla yalnız bırakmadığı Salah, beldesi Ummu'l Fahm'a geldiğinde de binlerce kişi tarafından marşlar, havai fişekler, tekbir ve sloganlarla festival coşkusuyla karşılandı.

Şeyh Raid Salah, Filistin'in dört bir yanından gelen misafirlerini ağırladığı Ummu'l Fahm beldesinde kendisini ziyarete gelenlere yaşadıklarını aktardı.

İşgal rejiminin hapishanelerinde tek kişilik hücrede yaklaşık 1,5 yılda yaşadıklarını anlatan 63 yaşındaki Salah, "Esaretim sırasında bana baskı yapmak, beni aşağılamak ve benden intikam almak için ayrı muamele gördüm. Allah bilir ki benim yaşadığımı hiçbir siyasi tutuklu yaşamamıştır." dedi.

Salah, normalde siyasi bir mahkumun hapse girdiğinde diğer siyasi mahkumlarla bir koğuşa yerleştirileceğine ancak burada sorun çıkarması halinde tek kişilik hücre cezası verileceğine işaret ederek, "Bunun aksine, ben hapishaneye girdiğim ilk andan itibaren tek kişilik hücre cezasına mahkum edildim." ifadesini kullandı.

Salah, "Bu tek kişilik hücre mahkumiyetinin azabıyla bana baskı kurmaya ve beni aşağılamaya çalıştılar. Tüm bu mahkumiyeti bana yıllar gibi yaşatmaya çalıştılar. Beni sürekli tecritte tuttukları bu baskı haliyle siyasi tutuklu irademi, karakterimin bütünlüğünü kaybedeceğimi, hapishaneye girdiğimden farklı çıkacağımı ve oynadığım rolü kaybedeceğimi düşündüler. Bu tüm haliyle berbat bir plandı. Allah'a hamdolsun, hapishaneye girdiğim gibi çıktım" diye açıklamalarda bulundu.

Kaldığım Yerden Devam!

Şeyh Raid Salah, hapishaneden sonra sürdüreceği aktivist hayatında, yaşadığı Ummu'l Fahm beldesinden başlayarak, "1948 Filistinli Arapları, tüm Filistin coğrafyası, İslam alemi ve insanlık" için çalışacağını belirtti.

Son hapishane tecrübesinin kendisine çok şey öğrettiğini dile getiren Salah, "Kur'an-ı Kerim'in siyasal okuması", "Eski Ahit'in siyasal okuması", "Yeni Ahit'in siyasal okuması" gibi kitapların yanı sıra "Hazreti Peygamber Baharı" isimli bir şiir kitabı olmak üzere 11 ayrı kitap kaleme aldığı bilgisini paylaştı.