Birleşik Arap Emirliği Vazgeçti!

Abu Dabi yönetiminin F-35'lerle ilgili görüşmeleri askıya aldığı konusunda Washington'ı bilgilendirdiğini öne sürüldü.

Ekleme: 15.12.2021 10:29:52 / Güncelleme: 15.12.2021 10:29:52 / Dünya
Destek için 

Abu Dabi'den anlaşmanın askıya alındığına dair gelen mesajların ardından Washington harekete geçti. Dışişleri Bakanı Blinken, anlaşma kapsamında ilerlemeye hazır olduklarını söyledi.

ABD ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında, F-35 ve silahlı insansız hava araçlarının satışı konusunda hareketli saatler yaşanıyor.

Abu Dabi yönetiminin F-35'lerle ilgili görüşmeleri askıya aldığı konusunda Washington'ı bilgilendirdiğini öne sürüldü.

F-35 Trafiği!

BAE'li bir yetkilinin, "Güvenlik koşulları, egemen operasyonlar konusundaki kısıtlamalar ve maliyet hesaplamaları, bu alımları yeniden değerlendirmeye yol açtı." şeklindeki ifadesine yer verildi.

ABD Dış İşleri Bakanından Açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, anlaşmanın askıya alınacağı şeklindeki söylentilerin ardından yaptığı açıklamada, BAE'ye F-35 savaş uçakları ve SİHA satışı konusunda ilerlemeye hazır olduklarını söyledi.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da basın toplantısı düzenleyen Blinken, Washington'ın bazı incelemeler yapmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Blinken, “Bölgedeki diğer ortaklara satılan veya aktarılan teknolojilerin kapsamlı bir incelemesini yapabileceğimizden emin olmak istedik. Buna BAE de dahil" ifadelerini kullandı.

Abu Dabi Yönetimi İsterse!

BAE'ye F-35 satışı konusunda açık kapı bırakan Blinken, "BAE de isterse, ilerlemeye hazırız." dedi. Abu Dabi yönetimi, 50 adet F-35 ve 18 adet silahlı insansız hava aracı satın almak için Washington ile anlaşma sağlamıştı.

Her Şey Dahil!

23 milyar dolar tutarında olduğu belirtilen anlaşma, SİHA ve gelişmiş mühimmatları da kapsıyor.