Evim mağdurlarının dayanacak gücü kalmadı!

Faizsiz birikim yapıp hayallerindeki ev veya arabayı almak için ‘evim şirket’lerine para yatıran binlerce kişi TMSF’nin şirketlere el koymasıyla hayal kırıklığına uğradı. Birikimlerinin geri ödeneceğini duyan mağdurların, ‘2 ay içerisinde ödenecek’ denilen birikimleri aradan geçen 6 aya rağmen TMSF tarafından ödenmedi.

Ekleme: 14.12.2021 17:57:32 / Güncelleme: 14.12.2021 17:57:32 / Güncel
Destek için 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Binlerce kişi, faizsiz yatırım yapmak hayaliyle 21 ‘evim şirketi’ne düzenli olarak para yatırdı. Daha sonra bazı şartları yerine getirmediği gerekçesiyle 21 şirkete TMSF tarafından el konuldu. 54 bin kişiye ise ‘birikiminiz 2 ay içerisinde ödenecek’ denildi. Ancak aradan yaklaşık 6 ay geçti ama TMSF 1 kişinin birikimini ödemedi.

Yatırımlar TMSF’ye devredildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu 2 Temmuz’da 21 ‘evim’ şirketini TMSF’ye devretme kararı aldı. Bunun üzerine binlerce kişinin yatırımı da TMSF’ye devredilmiş oldu. Ancak aradan geçen 6 aylık süreçte bu şirketlere yatırım yapanlar paralarını alamadı. Geçtiğimiz günlerde evim şirketi mağdurları TMSF önünde eylem yapmıştı.

TMSF’den 6 aydır haber yok!

TMSF tarafından yapılan açıklamada, “şirketlerin tasfiye bilançosu hazırlanarak, alacaklılar sıra cetvelinin düzenleneceği ve şirketin paraya çevrilebilen tüm menkul, gayrimenkul, hak ve alacakları tahsil edildikçe, sıra cetveline uygun şekilde hak sahiplerine bildirim yapılacağı kaydedildi. Henüz teslimat almamış tasarruf birikimi ödemesi yapan müşterilerin, sözleşmeden kaynaklanan taksit ödemeleri durdurularak, bu kişiler daha sonra yapılacak duyurular ile alacaklarını tasfiye komisyonuna bildirmeye çağrılacaklar. Teslimat alanlar ise, taksitli borçlarını ödemeye devam edecek.” denilmişti.

“Hiç bir muhatap bulamıyorum”

Gazetemize konuşan evim mağdurlarından Münir Acar, “Ben finans evim gayrimenkule ev almak için yazıldım her ay taksit ödemeye başladım ve ev alma sırası bana geldiğinde ev aramaya başladım. Fakat katıldığım birikime göre ev bulamadım. Bu yüzden ayrılmak istediğimi dile getirdim. Bayramdan önceki son cuma günü paramı hesabıma yatıracaklardı. Ne hikmetse o gün de TMSF tarafından el konulduğunu söylediler. O gün bu gündür hiç bir muhatap bulamıyorum. Kimi arasam ‘süreç devam ediyor’ diyorlar geçiştirip duruyorlar. Yani anlayacağınız mağdurum” dedi.