Emlak ve emlak yönetimi mezunları atama bekliyor!

Aylardır atama bekleyen emlak ve emlak yönetimi mezunları, 5 kişinin büro personeli olarak alınacağını öğrenince şoke oldu. 35 bin kişinin mezun olduğu emlak ve emlak yönetimi mezunları adaletli bir atama bekliyor

Ekleme: 14.12.2021 17:18:32 / Güncelleme: 14.12.2021 17:36:35 / Güncel
Destek için 

Muhsin Şenol-Doğruhaber

13 ay önce KPSS’ye giren 35 bin emlak ve emlak yönetimi mezunu, atama bekliyor. Mezunlar, “Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları olarak yetkililerden net bir açıklama ve adalet bekliyoruz.” dedi.

“Adaletli bir şekilde dağılımın yapılmasını istiyoruz”

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları tarafından yapılan açıklamada, “37 üniversite programında okutulan, 35 bini aşkın 3301 nitelik kodlu emlak ve emlak yönetimi mezunları olarak 2020 KPSS ile 13 aydır atama bekliyoruz.  Tüm kurumlar binlerce atama yaparken ülkemizin en çok kazandıran kurumu Tapu ve kadastro Gene Müdürlüğümüze Açıklanan 307 personel 100 güvenlik görevlisi alımı ve bu sayıdan çok az miktarda bize tek haneli 5 kadro verilecek olması bizi derinden üzmüştür. Adaletli bir şekilde dağılımın yapılmasını istiyoruz” denildi.

“Yetkililerden net bir açıklama ve adalet bekliyoruz”

4 yıldır kadrolu olarak atama yapılmadığı hatırlatılan açıklamada, “2 yıldır yok denecek kadar az ataması yapılan 35 bini aşkın emlak ve emlak yönetimi mezunları olarak 4 haneli sayılarla adil bir sözleşmeli büro personeli ataması istiyoruz.  Emlak ve emlak yönetimi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün öz evladıdır. Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları olarak yetkililerden net bir açıklama ve adalet bekliyoruz. Bizler 35 bini aşkın emlak ve emlak yönetimi mezunlarıyız. 2020 KPSS'ye gireli 13 ay oldu. Sadece 1 kişilik personel alımı yapıldı. Şimdi ise 5 kişilik büro personeli alınacak” ifadelerine yer verildi.